Izvor: Politika/Zabava arhiva vesti 08.11.2017

Skrining na dijabetes

Politika 08.11.2017
Zbog ve­li­kog bro­ja obo­le­lih od di­ja­be­te­sa, ali i onih ko­ji ima­ju pre­di­spo­zi­ci­ju da do­bi­ju ovu bo­lest, Mi­ni­star­stvo zdra­vlja po­kre­će ak­ci­ju skri­nin­ga na di­ja­be­tes u do­mo­vi­ma zdra­vlja… »

Slovenački portal: Detalji krivične prijave protiv Todorića

Politika 08.11.2017
ZAGREB - Slovenački portal Siol objavio je detalje kaznene prijave koju je zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo podiglo protiv Ivice Todorića, a iz kojih proizlazi da je vlasnik Agrokora nezakonito prisvojio 173 miliona evra dobiti. Ta je… »

Dodik: Srbija i RS su jedno, manje je važno gde je granica

Politika 08.11.2017
BANjALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su Srbija i Srpska jedno i da je manje važno gđe će granica „biti povučena”. „Mi u svojoj podsvesti ne priznajemo tu granicu, ali formalno gledano u međunarodno-pravnom smislu… »

Dodik: Incko je veliki lažov, ali njegova reč beznačajna

Politika 08.11.2017
Incko je u svom izveštaju Savetu bezbednosti UN nastavio da laže o Srpskoj, a nije se ni osvrnuo na Federaciju BiH, ni na nivo BiH gde vlast ne funkcioniše,tvrdi Milorad Dodik. BANjALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nazvao je danas… »

Todorić: Plenkovićeva reakcija zastrašujuća

Politika 08.11.2017
ZAGREB - Ivica Todorić oglasio se danas na svom blogu ocenivši „zastrašujućom” reakciju premijera Andreja Plenkovića, koji je pozvao hrvatske institucije da od britanskog suda traže objašnjenje za puštanje bivšeg vlasnika Agrokora na slobodu… »

Štrpci i Rudo – dve sporne tačke na granici Srbije i BiH

Politika 08.11.2017
Srbija tražila da se ispravi granična linija, koja je na prostoru Republike Srpske, a što se tiče hidroelektrana, one pripadaju Srbiji koja ima pravo da ih koristi, kaže Mladin Ivanić, član Predsedništva BiH. BANjALUKA - Mladen Ivanić, član… »