Izvor: Pravda arhiva vesti 08.11.2017

(Uznemirujući video) nastavlja se užas u Aranđelovcu: Pojavio se novi, još brutalniji snimak maltretiranja učenika!

Pravda 08.11.2017
Još se u javnosti nije stišala bura oko snimka vršnjačkog nasilja iz jedne srednje škole u Arađleovcu, isplivao je još jedan monstruozan video u kome đaci maltretiraju učenika. Da sve bude bizarnije radi se o Ekonomsko-ugostiteljskoj školi… »

Podneta krivična prijava protiv Mrkonjića

Pravda 08.11.2017
Ministarstvo saobraćaja, građevine i infrastrukture podnelo je krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra Milutina Mrkonjića. Takođe, prijava je podneta i protiv 13 lica zbog zloupotreba na deonici auto-puta Ub-Lajkovac. Prijava je predata Tužilaštvu… »

Haos u goši: Intervenisala policija, radnici sprečili...

Pravda 08.11.2017
Radnici fabrike šinskih vozila “Goša” sprečili su novog generalnog direktora Radišu Savića da uđe u fabriku, a zbog mogućih sukoba, intervenisala je policija. Novi direktor je, u pratnji policajaca, otišao u policiju i tužilaštvo zajedno sa… »

Zato što je bugarima važno: Junker ima novu perspektivu za evropski put Srbije

Pravda 08.11.2017
Predsednik Evropske komiisje Žan Klod Junker očekuje da će Srbija postati članica EU i pre 2025. - Mislim da će Srbija i Crna Gora biti članice EU i pre 2025. - odgovorio je Junker na pitanje Tanjuga o namerama EU koje bi trebalo da budu… »

Vijetnamski samit: Evo o čemu će razgovarati Putin i Tramp

Pravda 08.11.2017
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da su pokušaji SAD da sve probleme reše sankcijama izuzetno uznemiravajući i da Moskva nikada nije podržavala nametanje potpunog embarga Severnoj Koreji. Rjabkov je rekao da će… »

Katalonija je ustala: Generalni štrajk paralisao pokrajinu, izbili manji sukobi sa policijom! (video)

Pravda 08.11.2017
Pristalice nezavisnosti Katalonije danas su organizovale generalni štrajk u tom regionu, protestvujući protiv hapšenja katalonskog lidera Karlesa Puđdemona i drugih članova katalonske vlade. Štrajkači su blokirali puteve i vozove rano ujutru i time… »

Dačić: Srbija je spremna... Ne bismo da izolujemo, ali Kosovo...

Pravda 08.11.2017
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je Srbija spremna da otpočne proceduru za dobijanje statusa punopravne članice Međunarodne organizacije frankofonije. Dačić je o tome govorio na otvaranju seminara "Jačanje institucionalne saradnje… »

Hojt Ji: Ništa nismo zahtevali od Srbije

Pravda 08.11.2017
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji izjavio je da se tokom njegove nedavne posete Beogradu, "od Srbije nije zahtevalo ništa u vezi sa Kosovom". On kaže, međutim da je "u formi saveta, a ne zahteva", preneo poruku SAD… »

Danas je Mitrovdan! Obavezno pogledajte u nebo, a evo i zbog čega!

Pravda 08.11.2017
Srpska pravoslavna crkva i vernici slave dan Svetog Dimitrija, u narodu poznat kao Mitrovdan. Reč je o svetitelju koji se na ovim prostorima poštuje od davnina i za koga se vezuje veliki broj narodnih običaja i verovanja. Mitrovdan je praznik posvećen… »

Sirijske snage ušle u Al Bukamal: Juriš za konačno uništenje Islamske države u Siriji! (video/mapa)

Pravda 08.11.2017
Sirijska arapska armija i njeni saveznici ušli su danas u poslednje veliko uporište Islamske države u Siriji, grad Al Bukamal, nakon što je probijena teroristička odbrana u zapadnim i južnim krajevima grada. Pre juriša na poslednje veliko… »