Izvor: Pravda arhiva vesti 08.11.2017

Rešena misterija? Pronađene naočare generala Draže Mihajlovića?

Pravda 08.11.2017
Nedavno otkriće masovne grobnice u pećini Cerova na Zlatiboru, potkrepljeno svedočenjima najstarijih meštana ovog kraja, pokazalo je da su na ovom mestu u junu 1945. surovo i bez presude likvidirani srpski mladići, povratnici iz rata. Prethodnih… »

Novine za vozače: Zbog ovih prekršaja ići ćemo direktno u zatvor!

Pravda 08.11.2017
Strožije kazne za vožnju pod dejstvom alkohola, prekoračenje brzine, telefoniranje za volanom, nekorišćenje pojaseva i autosedišta za decu, a blaže sankcije za gubljenje tablica i istek roka vozačke dozvole, ključne su novine predloženih izmena… »

"Srbomrzac": Rus u SB UN "isprozivao" visokog predstavnika za BiH!

Pravda 08.11.2017
Zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Vladimir Safronkov optužio visokog predstavnika za BiH Valentina Incka za srbofobiju i gubitak veze sa realnošću. Incko inače podnosi izveštaj pred SB UN o stanju u BiH, a Safronkov je taj njegov izveštaj… »

Reliktni monstrum: Zašto je ruski tenk T-72B3 neuništiv?

Pravda 08.11.2017
Digitalni sistem upravljanja vatrom, ojačani reaktivni oklop i turbodizel motor od 1.000 konjskih snaga, samo su neki od noviteta na tenkovima T-72B3, koje proizvodi korporacija „Uralvagonzavod“. Dvadesetak ovih borbenih vozila je već natovareno na… »

Rohani: Napravili ste stratešku grešku! Napadi Huta su odgovor na saudijsku agresiju!

Pravda 08.11.2017
Raketni napadi jemenskih Huta, čija je meta bio Rijad, predstavljaju reagovanje na agresiju Saudijske Arabije, izjavio je predsednik Irana Hasan Rohani. On je upitao javnost kako bi narod u Jemenu trebalo da reaguje na bombardovanje svoje zemlje. - Kako… »

Putinov šamar Vučiću: Nikolić se iz Rusije vratio sa sredstvima i podrškom za osnivanje nove stranke?!

Pravda 08.11.2017
Tomislav Nikolić se iz prošlonedeljne posete Moskvi vratio u Srbiju sa novcem za osnivanje nove političke partije, piše Blic. Nikolićev boravak u Rusiji nije ostao samo na razgovoru sa Vladimirom Putinom iza zatvorenih vrata i primljenom Ordenu… »

Kinezi priredili trampu doček veka: Pljušte milijarde nakon svakog potpisa! (video)

Pravda 08.11.2017
Kina i Sjedinjene Države potpisale su prvog dana posete Donalda Trampa Pekingu komercijalnih ugovora u vrednosti od 9 milijardi dolara. Formalno, ugovore su ispotpisivali potpredsednik kineske vlade Van Jan i ministar trgovine SAD Vilbur Ros. Potpisali… »

Hag pokušava da manipuliše mladićevim zdravljem: Dr Falke podmeće radiologa

Pravda 08.11.2017
Mladić traži da ga isključivo pregledaju srpski lekari. Ivetić: U SAD bismo mogli krivično da tužimo lekare. Pritvorski lekar Paulus Falke tražio je u utorak od generala Ratka Mladića da potpiše odobrenje da se njegovi snimci glave daju radiologu… »

Američke masovne ubice obožavaju ovu pušku: U SAD ih ima na milione, ali to nije glavni razlog popularnosti!

Pravda 08.11.2017
Omiljeno oružje masovnih ubica u SAD je automatska puška AR-15. Ovo oružje korišćeno je tokom nedavne pucnjave u crkvi u Teksasu, na koncertu u Las Vegasu prošlog meseca, u noćnom gej klubu u Orlandu i u osnovnoj školi "Sendi Kuk" 2012. godine… »

Bitka 5.000 Srba protiv 40.000 neprijatelja pre 25 godina: Ovako je tekla Mitrovdanska ofanziva (video)

Pravda 08.11.2017
Pre tačno četvrt veka započeta je Mitrovdanska ofanziva u Nevesinju, kada se dogodio združeni napad snaga Hrvatskog vijeća odbrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine potpomognutih jedinicama Vojske Republike Hrvatske, kao i raznim paravojnim… »