Izvor: Pravda/Politika arhiva vesti 08.11.2017

Zato što je bugarima važno: Junker ima novu perspektivu za evropski put Srbije

Pravda 08.11.2017
Predsednik Evropske komiisje Žan Klod Junker očekuje da će Srbija postati članica EU i pre 2025. - Mislim da će Srbija i Crna Gora biti članice EU i pre 2025. - odgovorio je Junker na pitanje Tanjuga o namerama EU koje bi trebalo da budu… »

Dačić: Srbija je spremna... Ne bismo da izolujemo, ali Kosovo...

Pravda 08.11.2017
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je Srbija spremna da otpočne proceduru za dobijanje statusa punopravne članice Međunarodne organizacije frankofonije. Dačić je o tome govorio na otvaranju seminara "Jačanje institucionalne saradnje… »

Hojt Ji: Ništa nismo zahtevali od Srbije

Pravda 08.11.2017
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji izjavio je da se tokom njegove nedavne posete Beogradu, "od Srbije nije zahtevalo ništa u vezi sa Kosovom". On kaže, međutim da je "u formi saveta, a ne zahteva", preneo poruku SAD… »

Putinov šamar Vučiću: Nikolić se iz Rusije vratio sa sredstvima i podrškom za osnivanje nove stranke?!

Pravda 08.11.2017
Tomislav Nikolić se iz prošlonedeljne posete Moskvi vratio u Srbiju sa novcem za osnivanje nove političke partije, piše Blic. Nikolićev boravak u Rusiji nije ostao samo na razgovoru sa Vladimirom Putinom iza zatvorenih vrata i primljenom Ordenu… »

Hag pokušava da manipuliše mladićevim zdravljem: Dr Falke podmeće radiologa

Pravda 08.11.2017
Mladić traži da ga isključivo pregledaju srpski lekari. Ivetić: U SAD bismo mogli krivično da tužimo lekare. Pritvorski lekar Paulus Falke tražio je u utorak od generala Ratka Mladića da potpiše odobrenje da se njegovi snimci glave daju radiologu… »