Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 08.11.2017

Vijetnamski samit: Evo o čemu će razgovarati Putin i Tramp

Pravda 08.11.2017
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da su pokušaji SAD da sve probleme reše sankcijama izuzetno uznemiravajući i da Moskva nikada nije podržavala nametanje potpunog embarga Severnoj Koreji. Rjabkov je rekao da će… »

Katalonija je ustala: Generalni štrajk paralisao pokrajinu, izbili manji sukobi sa policijom! (video)

Pravda 08.11.2017
Pristalice nezavisnosti Katalonije danas su organizovale generalni štrajk u tom regionu, protestvujući protiv hapšenja katalonskog lidera Karlesa Puđdemona i drugih članova katalonske vlade. Štrajkači su blokirali puteve i vozove rano ujutru i time… »

Sirijske snage ušle u Al Bukamal: Juriš za konačno uništenje Islamske države u Siriji! (video/mapa)

Pravda 08.11.2017
Sirijska arapska armija i njeni saveznici ušli su danas u poslednje veliko uporište Islamske države u Siriji, grad Al Bukamal, nakon što je probijena teroristička odbrana u zapadnim i južnim krajevima grada. Pre juriša na poslednje veliko… »

Reliktni monstrum: Zašto je ruski tenk T-72B3 neuništiv?

Pravda 08.11.2017
Digitalni sistem upravljanja vatrom, ojačani reaktivni oklop i turbodizel motor od 1.000 konjskih snaga, samo su neki od noviteta na tenkovima T-72B3, koje proizvodi korporacija „Uralvagonzavod“. Dvadesetak ovih borbenih vozila je već natovareno na… »

Rohani: Napravili ste stratešku grešku! Napadi Huta su odgovor na saudijsku agresiju!

Pravda 08.11.2017
Raketni napadi jemenskih Huta, čija je meta bio Rijad, predstavljaju reagovanje na agresiju Saudijske Arabije, izjavio je predsednik Irana Hasan Rohani. On je upitao javnost kako bi narod u Jemenu trebalo da reaguje na bombardovanje svoje zemlje. - Kako… »

Kinezi priredili trampu doček veka: Pljušte milijarde nakon svakog potpisa! (video)

Pravda 08.11.2017
Kina i Sjedinjene Države potpisale su prvog dana posete Donalda Trampa Pekingu komercijalnih ugovora u vrednosti od 9 milijardi dolara. Formalno, ugovore su ispotpisivali potpredsednik kineske vlade Van Jan i ministar trgovine SAD Vilbur Ros. Potpisali… »

Američke masovne ubice obožavaju ovu pušku: U SAD ih ima na milione, ali to nije glavni razlog popularnosti!

Pravda 08.11.2017
Omiljeno oružje masovnih ubica u SAD je automatska puška AR-15. Ovo oružje korišćeno je tokom nedavne pucnjave u crkvi u Teksasu, na koncertu u Las Vegasu prošlog meseca, u noćnom gej klubu u Orlandu i u osnovnoj školi "Sendi Kuk" 2012. godine… »

Žele i deo Francuske: Severna Katalonija ustaje i traži spajanje sa maticom! (video)

Pravda 08.11.2017
Dok se u Španiji nastavljaju previranja u vezi sa katalonskim proglašenjem nezavisnosti, i francuska pokrajina poznata kao Severna Katalonija uključila se u dramu, sa željom da se otcepi od Francuske i ujedini se sa nezavisnom Katalonijom. U nedelju… »

Ruski general izneo činjenice: Amerika se sprema da isprovocira rat protiv Rusije u Evropi

Pravda 08.11.2017
SAD se spremaju da isprovociraju rat sa Rusijom u Evropi premeštanjem vojne tehnike u regionu, izjavio je ruski general. General-pukovnik Leonid Ivašov, bivši visoki funkcioner Ministarstva odbrane Rusije, rekao je da NATO nema ravnog protivnika u… »

Ukrajina kreće u samoizolaciju: Prekida sve diplomatske odnose sa Rusijom

Pravda 08.11.2017
Vrhovna rada Ukrajine već ovog meseca može da donese odluku o potpunom prekidu diplomatskih odnosa sa Ruskom Federacijom. O temi prekida diplomatskih odnosa Ukrajine sa Rusijom su razgovarali predsednici Ukrajine i Belorusije, Petro Porošenko i… »