Izvor: RTS arhiva vesti 08.11.2017

Kako sprečiti vršnjačko nasilje u školama

RTS 08.11.2017
Psiholog Milja Krivokuća rekla je za RTS da se situacije vršnjačkog nasilja ponavljaju jer su to vrlo kompleksne teme, pa je vrlo važno da postoji intersistemska saradnja - nekada je potrebno da se u rešavanje probelma uključi centar za socijalni… »

Brnabićeva: Osam milijardi evra uloženo u Srbiji za pet godina

RTS 08.11.2017
Premijerka Ana Brnabić je izjavila na predstavljanju "Bele knjige 2017" Saveta stranih investitora u Srbiji (FIC) da je u Srbiju uloženo osam milijardi evra u prethodnih pet godina. Premijerka je ocenila da je 2017. godina bila veoma uspešna i da… »

Mihajlović: Odgovornost jasno na Mrkonjiću; Tužilaštvo dobilo prijavu

RTS 08.11.2017
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da smatra da je ceo slučaj oko postavljanja gline na delu puta Ub–Lajkovac na Koridoru 10 sramota i navela da je jasno da je odgovornost na bivšem ministru građevinarstva Milutinu Mrkonjiću… »

Radnici "Goše" ponovo u štrajku

RTS 08.11.2017
Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke sprečili su novog generalnog direktora Radišu Savića da uđe u fabriku jer su, kažu, nezadovoljni njegovim imenovanjem. Novog direktora, umesto dosadašnjeg Milutina Šćepanovića… »

Usvojen Zakon o dualnom obrazovanju

RTS 08.11.2017
Skupština Srbije je usvojila četiri zakona iz oblasti obrazovanja, među kojima je i Zakon o dualnom obrazovanju koje će se realizovati u sistemu srednjeg stručnog obrazovanja, kroz teorijsku nastavu i kroz rad kod poslodavca. Primena tog zakona, za… »

Tramp Pjongjangu: Ne iskušavajte nas!

RTS 08.11.2017
Pre nego što se zaputio u Kinu, sledeću stanicu svoje azijske turneje, američki predsednik Donald Tramp je posetu Južnoj Koreji završio obraćanjem u Nacionalnoj skupštini te zemlje. U fokusu je ponovo bila kriza oko nuklearnog programa Severne… »

Prijavljena epidemija malih boginja u Beogradu

RTS 08.11.2017
Gradski zavod za javno zdravlje prijavio je epidemiju malih boginja u Beogradu, jer su laboratorijski potvrđene morbile kod pet osoba. Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da obolele osobe nisu bile u kontaktu sa… »

Komad gume u "cipiripi" kremu, povučene skoro dve tone

RTS 08.11.2017
Inspektori Ministarstva poljoprivrede zabranili su promet i naložili povlačenje 1.953 kilograma kakao-krem proizvoda i mlečnog krem proizvoda "Nestle cipiripi", jer je komad gume upao u proizvod. "Nakon obaveštenja proizvođača 'Nestle Adrijatik' d… »

Ambasador Srbije u Ukrajini pozvan na konsultacije

RTS 08.11.2017
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je na konsultacije ambasadora Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića, povodom aktuelnih pitanja odnosa sa Ukrajinom. Srbija ostaje posvećena izgradnji dobrih odnosa sa Ukrajinom, na… »

Zaključci iz "Bele knjige": Veliki napredak u građevinarstvu

RTS 08.11.2017
Srbija je za 12 meseci, od oktobra prošle godine, ostvarila najveći napredak u građevinarstvu, zaštiti korisnika finansijskih usluga, transportu i duvanskoj industriji, a najmanji u pogledu Zakona o privrednim društvima, oporezivanju dobiti pravnih… »