Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 08.11.2017

„Ubistvo u Orijent ekspresu“ sa Džonijem Depom od 9. novembra u domaćim bioskopima

RTS 08.11.2017
Nakon glamurozne londonske premijere filma „Ubistvo u Orijent ekspresu“, beogradsku publiku premijerno gledanje ovog filma očekuje večeras u bioskopu „Sinepleks Ušće“, a od 9. novembra film će se prikazivati u bioskopima širom Srbije… »

„Bestbit“ svira album "Sgt. Pepper's" u Domu omladine

RTS 08.11.2017
Beogradski sastav koji svira muziku „Bitlsa“ – „Bestbit“ – održaće 22. decembra tradicionalni prednovogodišnji koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Kao i uvek, program je posvećen jednom od nezaboravnih albuma legendarnog… »

„Frajle“ objavile spot za baladu „Mrvice moja“

RTS 08.11.2017
Popularni ženski akustični kvartet, novosadske „Frajle“, objavile su peti video-klip sa svog aktuelnog albuma „Ljubav na dar“ objavljenog od strane izdavačke kuće „Lampšajd medija“. U pitanju je spot za pesmu „Mrvice moja“. „Na… »

Otvoren „Luvr“ u Abu Dabiju

RTS 08.11.2017
Posle 10 godina gradnje, uloženih više od 650 miliona dolara, i kritika na račun uslova u kojima su radnici radili, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata – Abu Dabi, dobio je Muzej „Luvr“. Grad-muzej, smešten u 55 „zgrada“ pod ogromnom… »

Kružni tok, nedokučiva misterija za jednog Užičanina

RTS 08.11.2017
Užički vozači se do sada nisu susretali sa kružnim tokovima na ulicama u tom gradu, a da je to evidentno moglo se videti i po puštanju u promet prve takve raskrsnice. Na nalogu na Fejsbuku „Užice - oglasna tabla“ pojavio se snimak, koji se brzo… »

Ivica Todorić pokazao zavidnu formu bežeći od kamere

RTS 08.11.2017
Kada je video kameru Hrvatske radio-televizije ispred policijske stanice u Kensingtonu, delu Londona u kojem trenutno stanuje, osnivač „Agrokora“ Ivica Todorić počeo je da beži takvom brzinom, da TV ekipa nije mogla da ga stigne. Nakon što je… »

Neo-soul otkriće Balkana Rut Koleva 10. novembra u Beogradu

RTS 08.11.2017
Bugarska pevačica Rut Koleva održaće koncert u klubu „Soul sosajeti“ 10. novembra u 22 sata, gde će predstaviti svoj autorski album i autentični zvuk koji će verovatno razbiti svaki stereotip o bugarskoj muzičkoj sceni. Rut Koleva će… »

Poljska vlada građanima: Umnožavajte se kao zečevi!

RTS 08.11.2017
Poljska vlada pozvala je svoje građane da slede primer zečeva kako bi ostvarili što brojnije potomstvo. Ministarstvo zdravlja u konzervativnoj vladi ove pretežno katoličke zemlje, koja ima jednu od najnižih stopa nataliteta u Evropi, objavilo je… »

Rusko-srpski džez „Most“ sutra uveče u „Akademiji 28“

RTS 08.11.2017
Slavni ruski džez saksofonista Oleg Kirejev i naš najbolji džez pijanista Vasil Hadžimanov nastupiće na koncertu pod nazivom „Most“ sutra uveče u beogradskoj „Akademiji 28“. Uz dvojicu renomiranih džez muzičara nastupiće i bubnjar Predrag… »

Kluni prestaje sa glumom: Ne treba mi novac, prodao sam kompaniju za milijardu dolara

RTS 08.11.2017
Oskarovac Džordž Kluni rekao je da mu Holivud više nije prioritet i da će napraviti pauzu od glume, mada je ostavio mogućnost da se vrati pod pravim uslovima. „Glumio sam dugo. Znate, imam 56 godina. Nisam više onaj koji dobija devojku. I ne bi… »