Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 08.11.2017

"Ubistvo u Orijent ekspresu" u bioskopima

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Nakon glamurozne londonske premijere filma "Ubistvo u Orijent ekspresu", večeras će u bioskopu "Sinepleks" (Ušće) i beogradska publika premijerno pogledati Kenet Braninu adaptaciju poznate novele Agate Kristi, a od sutra film će se… »

Kirejev i Hadžimanov sutra u Beogradu

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Slavni ruski džez saksofonista Oleg Kirejev i naš najbolji džez pijanista Vasil Hadžimanov, nastupiće sutra uveče na koncertu pod nazivom "Most", u beogradskoj Akademiji 28. Uz dvojicu renomiranih džez muzičara nastupiće i bubnjar… »

Nagrada "Podrum Radovanović" Vidi Ognjenović

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Književnica i dramaturg Vida Ognjenović četvrti je dobitnik nagrade "Podrum Radovanović" za životno delo, saopštio je danas žiri. Odluku je doneo žiri koji su činili Aleksandar Gatalica (predsednik), profesor Žarko Trebješanin i Živa… »

Mikelanđelo - božanstveni crtač i dizajner

RTV 08.11.2017
NJUJORK - U njujorškom Metropoliten muzeju 13. novembra se otvara izložba za koju stručnjaci tvrde da se "takva može videti jednom u životu", a naslov joj je "Mikelanđelo-božanstveni crtač i dizajner". Izložba koja se može videti do 12. februara… »

Francuski sud vratio Pisarovu sliku jevrejskoj porodici

RTV 08.11.2017
PARIZ - Francuski sud doneo je odluku da se slika Kamija Pisara, poznatog impresioniste, vrati porodici jevrejskog kolekcionara, kome je oduzeta tokom Drugog svetskog rata. Sud je doneo odluku u korist potomaka bogatog biznismena Simona Bauera, čiju su… »

Svečana akademija povodom godišnjice Kola srpskih sestara

RTV 08.11.2017
SUBOTICA - Svečana akademija povodom 79 godina od osnivanja i 25 godina od obnavljanja Kola srpskih sestara u Subotici održana je sinoć u Velikoj većnici Gradske kuće. O istorijatu i značaju Kola srpskih sestara u Subotici govorila je prof Jasmina… »