Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 08.11.2017

Srednjoškolci pripremali obroke osnovcima

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - U OŠ "Ivan Gundulić" demonstrirana je priprema obroka po principima pravilne ishrane za učenike trećeg razreda. Hranu su pripremali učenici Srednje škole "Svetozar Miletić" – smer kulinarski tehničar, po receptu lekara, specijalista… »

Nagrađeni najbolji prosvetari u Vojvodini

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Na Dan prosvetnih radnika u Srbiji, u Vladi Autonomne pokrajine Vojvodine, uručena su priznanja prosvetnim radnicima i ustanovama koji su ostvarili izuzetne rezultate u svojim oblastima. Već 20. put, priznanja "Dr Đorđe Natošević"… »

Građevinski investitor na smrt pretučen u Novom Sadu

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Novosadska policija uhapsila je 57-godišnjeg N. T. iz tog grada zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede građevinskom investitoru Spasoju Milićeviću (63), koji je danas preminuo u Kliničkom centru Vojvodine. Policijska uprava u Novom… »

Pčelarski sajam za vikend u Novom Sadu

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Prvi pčelarski sajam Dunavskog regiona u Novom Sadu, održaće se u petak 10. i subotu 11. novembra u Hali "Master" i Kongresnom centru Novosadskog sajma. Na manifestaciji će biti predstavljena oprema i repromaterijal za pčelarstvo… »

Pokrajina pomaže obnovu bolnica i škola

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Na sednici, kojom je predsedavao potpredsednik Đorđe Milićević, Pokrajinska vlada je u sklopu svojih nadležnosti, donela rešenja kojima se nastavljaju aktivnosti na obnovi, rekonstrukciji i opremanju zdravstvenih ustanova, škola, domova… »

"Anika i njena vremena" najbolja na pozorišnom festivalu u Aranđelovcu

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Predstava Anika i njena vremena autorke i rediteljke Ane Đorđević (koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta i Beo art-a) najbolja je predstava po mišljenju publike na 13. pozorišnom festivalu, koji je pod nazivom "U potrazi za smislom"… »

Seminar o bezbednosti u saobraćaju

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Javnim i javno-komunalnim preduzećima osnovni je zadatak da grad funkcioniše, te svojim svakodnevnim delovanjem utiču i na kvalitet života građana. Jedan od aspekata u kojem učestvuju, a koji se često gubi iz vida je i bezbednost u… »

Sve veća prodaja polovnih automobila

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Tokom prošle godine u našoj zemlji prodaja polovnih automobila porasla je za oko 50 odsto. Zahvaljujući pogodnostima koje nude banke za kupovinu novih automobila, njihova prodaja porasla je za oko 20 odsto. Jedan od najčešćih faktora za… »

"Obično, a vrhunski" predstavlja mladu fudbalerku

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Najnovija emisija "Obično, a vrhunski" predstaviće Eminu Pervanović. Iako je bila uspešna u svim sportovima i imala dobre ocene iz svih predmeta, Emina je ipak najviše volela da igra fudbal. Prvo sa dečacima, a potom i za podmladak Plavih… »

Nacionalni savet Rusina osnovao "Rutenorum"

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Na redovnoj sednici, koja je održana sinoć u Ruskom Krsturu, Nacionalni savet Rusina je, između ostalog, doneo Odluku o osnivanju rusinske Fondacije "Rutenorum", kao i Odluku o predlogu kandidatkinje Anamarije Rankovič za direktora Zavoda… »