Izvor: SEEbiz arhiva vesti 08.11.2017

Trump poručio Sjevernoj Koreji: Nemojte nas podcjenjivati

SEEbiz 08.11.2017
SEUL - Američki predsjednik Donald Trump pozvao je u srijedu "okrutnu diktaturu" Sjeverne Koreje da nikada ne podcjenjuje Ameriku, te da je nikada ne dovodi u iskušenje. "Nemojte nas podcjenjivati, nemojte nas dovoditi u iskušenje", rekao je američki… »

Savet stranih investitora: Napredak ostvaren u 33 odsto predloga

SEEbiz 08.11.2017
BEOGRAD - Kao i prethodnih godina i ove, Savet stranih investitora u Srbiji, koji okuplja više od 130 stranih kompanija, objavljuje Belu knjigu - presek stanja poslovne klime. U njoj su predlozi za poboljšanje uslova poslovanja u Srbiji. U ovogodišnjem… »

Mihajlović: Nemamo milijarde za bacanje, neko mora biti odgovoran

SEEbiz 08.11.2017
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da ne može da niko ne bude odgovoran zbog toga što će građani Srbije platiti još milijardu dinara za put koji je već izgrađen. Zbog toga je, kako je rekla… »

Aelius uplatio novac za Galeniku, uskoro otpremnine

SEEbiz 08.11.2017
BEOGRAD - Kupac Galenike, Aelius iz Luksemburga, uplatio je 16 miliona evra koliko je ponudio na tenderu za privatizaciju srpske farmaceutske kompanije. Očekuje se da 25 miliona evra na ime dugovanja Galenike, bude isplaćeno u do kraja nedelje, kao i… »

Beogradska berza: NIS dominantan, BELEX15 blago porastao

SEEbiz 08.11.2017
BEOGRAD - Minimalne promene indeksa danas na Beogradskoj berzi. BELEX15 porastao je 0,1 odsto, na 730,57 poena dok je BELEXline oslabio 0,2 odsto, na 1.594,94 poena. Ukupno je prometovano 22.161 akcija NIS ad Novi Sad (NIIS) koji je bio ubedljivo… »

Dačić: Srbija posvećena članstvu u EU ali i saradnji s drugim partnerima

SEEbiz 08.11.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je Srbija opredeljena da vodi "principijelnu i miroljubivu" politiku. "Prvi spoljnopolitički prioritet Srbije jeste punopravno članstvo u Evropskoj uniji i aktivno… »

SAD: Demokrati slave na lokalnim izborima, porazi za Trumpa

SEEbiz 08.11.2017
WASHINGTON - Demokratski gradonačelnik New Yorka, Bill de Blasio ponovo je, s velikim brojem glasova, izabran na drugi četverogodišnji mandat, a demokratski kandidat za guvernersku dužnost u Virginiji, Ralph Northam pobijedio je u utorak… »

Radnik u Njemačkoj za samo pet godina zaradi hrvatsku mirovinu

SEEbiz 08.11.2017
ZAGREB - Njemačka trenutačno traži više od milijuna radnika i nema dvojbe, ako se stanje u ovoj državi ne promijeni, da će mnogi hrvatski građani i dalje tražiti svoje radno mjesto u toj zemlji u kojoj za samo pet godina rada obični radnik može… »

EBRD podigao prognozu: Crnogorski BDP će porasti 3,7%

SEEbiz 08.11.2017
PODGORICA - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) povećala je prognozu rasta crnogorskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za ovu godinu na 3,7 odsto. U jesenjim ekonomskim prognozama, u koje je agencija Mina-biznis imala uvid, prognoza rasta BDP-a… »

Detalji iz prijave: Todorić navodno nezakonito prisvojio 173 milijuna eura

SEEbiz 08.11.2017
LJUBLJANA - Slovenski portal Siol objavio je detalje kaznene prijave koju je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo protiv Ivice Todorića, a iz iz kojih proizlazi da je vlasnik Agrokora nezakonito prisvojio 173 milijuna eura dobiti. Ta je… »