Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 08.11.2017

Brnabić negira da ona ili njen brat stoje iza otkupa Goše

Slobodna Evropa 08.11.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić negirala je u srijedu optužbe da ona ili njen brat stoje iza otkupa duga smederevske fabrike šinskih vozila "Goša". Brnabić je novinarima u Beogradu rekla da njen brat ima transparentan posao, da radi u multinacionalnoj… »

Katalonski demonstranti blokirali puteve i željeznicu

Slobodna Evropa 08.11.2017
Putevi širom Katalonije blokirani su od jutros na više od 60 mesta, kao i neke željezničke linije pred najavljeni štrajk proindipendista u tom regionu, saopštila je saobraćajna služba. Mnoge blokade nalaze se na pristupnim putevima velikim… »

Ostavka britanske ministrice nakon sastanka sa Netanyahuom

Slobodna Evropa 08.11.2017
Britanska ministarica za međunarodni razvoj Priti Patel koja se ovih dana našla na udaru kritika zbog nepoštovanja diplomatskog protokola tokom privatnog porodičnog odmora u Izraelu, podnijela je ostavku nakon što se danas sastala sa premijerkom… »

Sarajevo: Potpisan kolektivni ugovor za doktore

Slobodna Evropa 08.11.2017
Vlada Kantona Sarajevo i Sindikat doktora medicine i stomatologije ovog kantona potpisali su danas Kolektivni granski ugovor, zbog kojeg su ljekari u ovom i još nekim kantonima Federacije BiH stupili u štrajk. Ugovorom će, kako je rečeno, ljekari… »

Prijavljena epidemija malih boginja u Beograda

Slobodna Evropa 08.11.2017
Grаdski zаvоd zа јаvnо zdrаvljе Bеоgrаd prijavio je epidemiju malih boginja u glavnom gradu Institutu zа јаvnо zdrаvljе Srbiје "Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut". Epidеmiјa je prijavljena sа pеt оbоlеlih, kоd kојih је… »

Moskva optužila Inzka za srbofobiju

Slobodna Evropa 08.11.2017
Zamjenik stalnog predstavnika Rusije u UN Vladimir Safronkov rekao je da je posljednji izvještaj visokog predstavnika u BiH Valentina Incka pred Vijećem sigurnosti UN "najneobjektivniji" u posljednjih osam godina, te optužio Incka za srbofobiju… »

Srbija: Usvojen Zakon o dualnom obrazovanju

Slobodna Evropa 08.11.2017
Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o dualnom obrazovanju za koji nadležno ministarstvo tvrdi da bi trebao omogućiti efikasnije obrazovanje i zapošljavanje mladih odmah nakon srednje škole. Opozicija je ocijenila da Zakon služi za stvaranje… »

'Državni udar': Ponovo traženo izuzeće tužilaca

Slobodna Evropa 08.11.2017
Ročište u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan prošle godine u Crnoj Gori, prekinuto je danas nakon zahtjeva advokata odbrane za izuzećima glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i specijalnog tužioca Saše Čađenovića. Advokat Goran… »

Guterres: Dijalog Prištine i Beograda zahtijeva čvrstu posvećenost

Slobodna Evropa 08.11.2017
Generalni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Antonio Guterres (Gutereš) izjavio je da dijalog Prištine i Beograda zahtijeva čvrstu posvećenost i istakao da je dugotrajan mir moguće ostvariti "održivim napretkom" u normalizaciji odnosa. Guterres je u… »

Ambasador Ukrajine na konsultacijama i o srpskim plaćenicima

Slobodna Evropa 08.11.2017
Ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavlo Klimkin i ukrajinski ambasador u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič razgovarali su o vezama sa Srbijom, uz poseban osvrt na pitanje srpskih plaćenika koji se bore u Donbasu, regionu na istoku Ukrajine, saopštilo… »