Izvor: Sputnik arhiva vesti 08.11.2017

Zašto se Todorić plaši da mu bude suđeno u Hrvatskoj

Sputnik 08.11.2017
Osnivač „Agrokora“ Ivica Todorić napisao je na svom blogu da se nije skrivao i da se u Londonu nalazi zato što mu je u Hrvatskoj ugrožena elementarna pravna sigurnost. Kako je napisao, njegova adresa, lični i kontakti njegovih advokata vlastima… »

Dodik: Incko je veliki lažov, njegova reč beznačajna

Sputnik 08.11.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nazvao je danas visokog predstavnika za BiH Valentina Incka „velikim lažovom“ i odbacio kao netačne njegove navode u najnovijem izveštaju Savetu bezbednosti UN da je Dodik, nakon što su mu SAD uvele… »

Efekat šoka: Potresi u Rijadu lansirali cenu nafte — šta će to izazvati

Sputnik 08.11.2017
Nemoguće je predvideti hoće li poskupeti benzin na pumpama u Srbiji. Da je neko pre pet meseci rekao — nafta će poskupeti 43 odsto, naravno da bi svi predvideli i rast cena goriva na pumpama. A to se nije desilo. Cena nafte na londonskoj berzi u… »

Slučaj „državni udar“: Priča o Deda Mrazu i misterioznom Ediju

Sputnik 08.11.2017
Suđenje u Višem sudu u Podgorici povodom afere „državni udar“ prekinuto je danas nakon samo dva sata, pošto je advokat odbrane Goran Petronijević zatražio od sudskog vijeća izuzeće Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog… »

Hojt Ji novi američki ambasador u Makedoniji?

Sputnik 08.11.2017
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji izjavio je da se tokom njegove nedavne posete Beogradu „od Srbije nije zahtevalo ništa u vezi sa Kosovom“. On kaže, međutim, da je „u formi saveta, a ne zahteva“, preneo poruku… »

Ustavni sud Španije poništio rezoluciju o nezavisnosti Katalonije

Sputnik 08.11.2017
Ustavni sud Španije proglasio je nevažećom rezoluciju o proglašenju nezavisnosti Katalonije, piše list „Pais“. Nakon što je katalonski parlament glasao za jednostrano proglašenje nezavisnosti, Madrid se pozvao na Član 155 i uveo direktnu… »

Mađarska blokira Ukrajinu u NATO-u

Sputnik 08.11.2017
Mađarska, pozivajući se na principe konsenzusa u NATO-u, počela je proces blokade svih inicijativa Ukrajine u Alijansi, saopštila je potpredsednica Vlade Ukrajine Ivana Klimpuš Cincadze internet magazinu „Evropska pravda“. „Ukrajina je… »

Fejk njuz: Od Sirije do Rusijagejta — histerija stigla u Evropu

Sputnik 08.11.2017
Ako ljudima budu stalno ponavljali jedne te iste „fejk“ vesti, oni će početi da veruju u to i prestaće da misle kritički. Recimo, u zapadnim medijima je uvek moguće za sve okriviti Ruse i to je dobitna kombinacija. U Italiji je nedavno izdata… »

Nova mutacija fašizma: Pretvoriti preostale Srbe u — Hrvate

Sputnik 08.11.2017
Lingvističko pitanje nije centralno, već je to kulturno-političko. Naime, nastojanje da se dokaže da svi stanovnici Hrvatske govore hrvatskim jezikom ima za cilj da se konstituiše saznanje i da se ono nametne, da su svi stanovnici te države, bez… »

Teroristi DAEŠ-a isterani iz poslednjeg uporišta u Siriji

Sputnik 08.11.2017
Sirijska vojska je preuzela punu kontrolu nad gradom Abu Kemal u provinciji Dejr el Zor, koji se smatra poslednjim uporištem terorističke organizacije DAEŠ u zemlji, saopštio je Sputnjiku neimenovani komanir sirijske vojske. „Sirijska vojska je… »