Politika arhiva vesti 08.11.2017

Opozicione stranke podržavaju predlog da OEBS prati izbore u Beogradu (VIDEO)

Beta 08.11.2017
Predstavnici opozicionih stranaka od kojih su Pokret slobodnih gradjana i Narodna stranka tražili da zajedno upute zahtev da misija OEBS prati predstojeće lokalne izbore u Beogradu, ocenili su danas da medjunarodna posmatračka misija može da ima… »

Ambasador Srbije u Ukrajini pozvan na konsultacije

Dnevnik 08.11.2017
BEOGRAD: Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na konsultacije ambasadora Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića, povodom aktuelnih pitanja odnosa sa Ukrajinom. Srbija ostaje posvećena izgradnji dobrih odnosa sa… »

Junker: Očekujem Srbiju u EU pre 2025.

Večernje novosti 08.11.2017
Predsednik Evropske komisije izneo zadovoljstvo namerama Bugarske da EU integracije Zapadnog Balkana stavi među prioritete predsedavanja EU u prvoj polovini sledeće godine. Predsednik Evropske komis ije Žan Klod Junker očekuje da će Srbija postati… »

Vučić i Skandinavci sadili breze u Beogradu

Mondo 08.11.2017
Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovovao je obeležavanju 100. godišnjice nezavisnosti Finske, povodom kojeg je, zajedno s ambasadorom te zemlje Pertijem Ikonenom, i kolegama iz Danske, Norveške i Švedske, zasadio pet stabala breze. Foto: Tanjug… »

Klimkin i Aleksandrovič o "srpskim plaćenicima" u Donbasu

Večernje novosti 08.11.2017
- Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavlo Klimkin razgovarao je sa ukrajinskim ambasadorom u Beogradu Oleksanderom Aleksandrovičem, nedavno pozvanim na konsultacije u Kijev. KIJEV - Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavlo Klimkin razgovarao je sa… »

Dostupnija terapija za retke bolesti,birokratija problem

Dnevnik 08.11.2017
BEOGRAD: Dostupnost terapije u lečenju retkih bolesti u poslednjih nekoliko godina je poboljšana , te je tako ove godine Vlada Srbije za te namene izdvojila 1,1 milijardu dinara, ali da još uvek veliki problem predstavlja birokratija , rečeno je danas… »

KRIK: Popović visokorizičan za ofšor agenciju

Beta 08.11.2017
Advokatska kancelarija Eplbi (Appleby) iz koje su procurili papiri u okviru projekta "Rajski papiri" proglasila je ministra bez portfelja Nenada Popovića za klijenta visokog rizika i otkrila kontroverzne poslove u kojima su učestvovale njegove ruske… »

Dačić: Srbija je spremna... Ne bismo da izolujemo, ali Kosovo...

Pravda 08.11.2017
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je Srbija spremna da otpočne proceduru za dobijanje statusa punopravne članice Međunarodne organizacije frankofonije. Dačić je o tome govorio na otvaranju seminara "Jačanje institucionalne saradnje… »

Brnabićeva o Popoviću i "Rajskim papirima": Bio je jasan

B92 08.11.2017
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je izjava ministra za inovacije Nenada Popovića u vezi sa navodima KRIK-a da poseduje ofšor kompanije “bila jasna”. Ona je rekla i da poziva nadležne organe da reaguju ukoliko imaju zašto. "Razgovarala sam sa… »

Dačić: Srbija posvećena članstvu u EU ali i saradnji s drugim partnerima

SEEbiz 08.11.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je Srbija opredeljena da vodi "principijelnu i miroljubivu" politiku. "Prvi spoljnopolitički prioritet Srbije jeste punopravno članstvo u Evropskoj uniji i aktivno… »