Regioni arhiva vesti 08.11.2017

Slavimo Mitrovdan: Verovanje kaže da od danas počinje zima, a običaje obavezno ispoštujte

Srbija danas 08.11.2017
Po broju onih koji ga slave, Mitrovdan je na petom mestu na listi najvećih srpskih slava. Srpska pravoslavna crkva u sredu, 8. novembra slavi dan Svetog velikomučenika Dimitrija, u narodu poznatiji kao Mitrovdan. Praznik je posvećen antičkom… »

Vodovod: Bez panike, nismo krivi za plavu vodu

OK radio 08.11.2017
Generalni direktor „Vodovoda“ u Vranju, Goran Đorđević, poručio je građanima na vanrednoj konferenciji za štampu, da nema mesta panici zbog pojave plave vode u jednom od solitera u bloku „Pošta – banka“, kao i da u tom slučaju nema… »

Još jedan dečak žrtva vršnjačkog nasilja u Aranđelovcu

N1 Info 08.11.2017
Još jedan snimak vršnjačkog nasilja pojavio se u javnosti, a na njemu su jednog dečaka napali školski drugovi. Kako beogradski mediji prenose, i ovaj slučaj dogodio se u Aranđelovcu. Snimak, koji traje nekoliko minuta, navodno je nastao u… »

Leskovačke “Dveri” o Bujanovcu, Preševu i Medvedji

Jug press 08.11.2017
LESKOVAC „Registracija bujanovačke dijaspore“ predstavlja prvi deo operacionalizacije strategije lokalnih albanskih političara u cilju stvaranja preduslova, ne samo za osvajanje apsolutne vlasti na izborima u opštinama sa registrovanim albanskim… »

Dan kopnene vojske obeležen balom, oficiri majstori plesa

Jugmedia 08.11.2017
Povodom obeležavanja, 16. novembra Dana voda Kopnene vojske i Dana roda pešadije, danas je u sali Kluba Vojske u Pirotu organizovan prigodan program. Vojni orkestar iz Niša izveo je Plac koncert, a Plesna grupa Garnizona Niš Tamo daleko prikazala… »

Brutalno prebijanje učenice: Zna se ko su nasilnici sa snimka, udaljite ih iz škole!

iKragujevac 08.11.2017
Učenici Tehničke škole "Mileta Nikolić" iz Aranđelovca napisali zvaničan stav povodom brutalnog prebijanja učenice njihove škole. Juče je na adresu portala SrbijaDanas.com, u okviru projekta "Drug nije meta" stigao uznemirujući video snimak od… »

Šarićev saradnik se predao kragujevačkoj policiji posle šest godina skrivanja

InfoKG 08.11.2017
Nebojša Sretenović, jedan od optuženih pripadnika kriminalne grupe Darka Šarića koja se bavila švercom kokaina, uhapšen je u Kragujevcu, pošto se dobrovoljno predao policiji, nakon šest godina skrivanja, prenose nacionalni mediji. Sretenović je… »

Stamatović najavio spomen obeležje kod jame Cerovo

Večernje novosti 08.11.2017
U pisanoj izjavi dostvljenoj medijima, predsednik Opštine Čajetina je naveo da će to biti zapravo memorijalni kompleks žrtvama u Mušvetama, ali i svim srpskim žrtvama genocida u 20. veku. Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je… »

Udruženje ratnih vojnih invalida obeležilo Mitrovdan

InfoKG 08.11.2017
Rešavanje stambenog pitanja pojedinih porodica poginulih boraca, kao i da kragujevačke ulice ponesu imena palih boraca želje su Udruženja ratnih vojnih invalida, koje je danas obeležilo Mitrovdan. Slava je bila prilika da članovi udruženja i… »

Pojedine ulice ostaju sutra bez struje!

iKragujevac 08.11.2017
Najava isključenja električne energije za sutra. -Zbog seče rastinja u vremenu od 10.00 do 13.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije potrošačima u ul. Radomira Milašinovića, Eli Fincija i Užičke republike, od 09.00 do 14.00 u… »