Nauka & Tehnologija arhiva vesti 08.11.2017

BIZIT 2017 fotogalerija, drugi dan

PC Press 08.11.2017
Ovogodišnja BIZIT konferencija zabeležila je 630 posetilaca čime je opravdala epitet najvećeg regionalnog biznis i IT skupa. Zahtevna agenda je realizovana što može da potvrdi i veliki broj održanih prezentacija, panela i radionica. Atmosfera… »

Microsoft zvanično lansirao Xbox One X

PC Press 08.11.2017
Kao što je ranije najavljeno, Microsoft je 7. novembra lansirao svoju najnoviju konzolu Xbox One X. Ovaj uređaj je, kako kažu, najmoćnija konzola na svetu, a trenutno je dostupan u 35 zemalja širom sveta. Cene variraju u odnosu na poreze u određenom… »

iPhone X stiže u Srbiju 24. novembra

Radio 021 08.11.2017
Najmoćniji iPhone dolazi u Srbiju, objavio je Apple zvanično. Cena nije otkrivena, kao ni to da li će se iPhone X prodavati u ponudi operatora i kojih ili slobodnoj prodaji. Ono što se zna je da iPhone X zvanično stiže u Srbiju 24. novembra. Cena… »

Proizvodnja Samsung Galaxy S9 mogla bi da počne u decembru

Blic 08.11.2017
Samsung Galaxy S9 mogao bi da bude predstavljen već u januaru a prodaja bi krenula u februaru, prenose strani mediji pozivajući se na informacije tviteraša pod imeno IceUniverse koji je do sada uvek objavljivao tačne vesti o južnokorejskom gigantu… »

Twitter udvostručuje broj karaktera

Radio 021 08.11.2017
Twitter je u septembru nekim korisnicima povećao broj karaktera na objavama sa 140 na 280. Sada je iz te kompanije saopšteno da se promena pokazala korisnom i da će veći broj karaktera biti omogućen svim korisnicima. Izuzetak su oni koji tvituju na… »

Poslovni servisi za samo sedam dana

IT svet 08.11.2017
Izbalansirana i maksimalno optimizovana poslovna rešenja ključ su uspeha svakog biznis okruženja. Sa njima rast prometa i dobiti je gotovo zagarantovan, a samo poslovanje mnogo smislenije i produktivnije. Kompanija COMING – Computer Engineering… »

Izraelska firma tužila Apple za korišćenje njene tehnologije

N1 Info 08.11.2017
Jedna izraelska kompanija tužila je američki tehnološki gigant Apple da je nelegalno iskoristio njenu tehnologiju za dva nova modela iPhone-a. Kompanija Corephotonics sa sedištem u Tel Avivu tvrdi da novi telefoni "iPhone 7 plus" i "iPhone 8 plus"… »

Ako još uvek niste uzeli besplatan Windows 10, ostalo vam je još malo vremena da to uradite

Telegraf 08.11.2017
Ovo je vrlo važan korak za Microsoft. Microsoft je sa zvaničnim besplatnim nadogradnjama na Windows 10 prestao još u julu prošle godine, ali je ipak postojala mogućnost da pređete na novi operativni sistem ukoliko ste korisnik "accessibility" opcija… »

Izvučene grupe za LoL na IeSF Busan 2017 svetskom šampionatu

B92 08.11.2017
Danas počinje deveto IeSF svetsko esport prvenstvo, koje se ove godine održava u Južnoj Koreji, odnosno u gradu Busanu, a kome su zvanične takmičarske igre CS:GO, Legue of Legends i Tekken 7. Naravno, i naša zemlja ima predstavnike tamo, RUR Vlada… »

Twitter od danas ima duplo više slova u tvitu: Ljudi već počeli da vilene!

Telegraf 08.11.2017
Duži tvitovi sada su standard na svakom jeziku, osim na kineskom, korejskom i japanskom. Društvena mreža Twitter je nakon globalnog testa koji je trajao nekoliko meseci, svim svojim korisnicima povećala broj karaktera koji su dozvoljeni u jednom… »