Vojvodina arhiva vesti 08.11.2017

Fakultet savremenih umetnosti novi je član Univerziteta Privredna akademija (FOTO)

Moj Novi Sad 08.11.2017
Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu, u sredu 8. novembra, potpisao je ugovor sa Fakultetom savremenih umetnosti iz Beograda, čime je postao bogatiji za još jednog člana i još jedno naučno polje. Univerzitet Privredna akademija je do sada… »

Počinje obeležavanje 99 godina od oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu

Subotica.com 08.11.2017
Obeležavanje 99 godina od ulaska srpske vojske u Suboticu, započeće u četvrtak programom "Subotica 13. novembar 1918 - 13. novembar 2017". Bogat program u trajanju od četiri dana, pripremili su Srpski kulturni centar "Sveti Sava", Bunjevački… »

Održana radionica na temu razvoja i širenja kapaciteta agrobiznisa

Subotica.com 08.11.2017
Trening - radionica, pod nazivom "Razvoj izvoznih i kapaciteta preradne industrije agrobiznis kompanija u Srbiji", započela je danas u Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga. Trening će trajati dva dana, a namenjen je primarnim… »

"Obično, a vrhunski" predstavlja mladu fudbalerku

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Najnovija emisija "Obično, a vrhunski" predstaviće Eminu Pervanović. Iako je bila uspešna u svim sportovima i imala dobre ocene iz svih predmeta, Emina je ipak najviše volela da igra fudbal. Prvo sa dečacima, a potom i za podmladak Plavih… »

Najbolji na bilbordima

Dnevnik 08.11.2017
Srđan Kuzmanović iz Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” osvojio je nagradu na republičkom takmičenju iz matematike. „Moje intreresovanje za matematiku javilo se još u osnovnoj školi, posle toga se nastivlo u srednjoj. Kada imate zaintresovanost… »

Zaštita Vršca od poplava: Uređivanje potoka Mesić

Dnevnik 08.11.2017
VRŠAC: U toku je priprema projekta zaštite grada Vršca od poplava, uređenjem dela korita potoka Mesić od Vršačkog kanala, pored Vršačkog jezera do male crkve odnosno do AMSS. Radovi će početi u febraru naredne godine. Za ovaj obiman posao biće… »

Počela rekonstrukcija najstarije pozorišne zgrade u Srbiji

Dnevnik 08.11.2017
ZRENjANIN: Zahvaljujući sredstvima dobijenim od Ministarstva kulture i informisanja, u okviru konkursa „Gradovi u fokusu“, u zgradi Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ počeli su građevinski radovi na uređenju foajea i spoljnog zida koji se… »

Pijane naočare otvaraju oči

Dnevnik 08.11.2017
Centar za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Upravom za sport i omladinu Grada Novog Sada, juče je peti put realizovao projekat “Pijan kola ne vozi” u svečanoj sali Srednje mašinske škole u Novom Sadu. Cilj ovog… »

Nacionalni savet Rusina osnovao "Rutenorum"

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Na redovnoj sednici, koja je održana sinoć u Ruskom Krsturu, Nacionalni savet Rusina je, između ostalog, doneo Odluku o osnivanju rusinske Fondacije "Rutenorum", kao i Odluku o predlogu kandidatkinje Anamarije Rankovič za direktora Zavoda… »

Sportska strana Petrovaradina

RTV 08.11.2017
PETROVARADIN - Na pomoćnom terenu FK "Petrovaradin", u blizini železničke pruge, krajem oktobra otvorena je sportska hala od 2.400 metara kvadratnih, koja može da primi 900 gledalaca. Na taj način je oko 30.000 stanovnika sa desne obale Dunava najzad… »