Arhiva vesti 09.11.2017

Ohrabrujuća izjava Junkera o Srbiji u EU

Dnevnik 09.11.2017
BEOGRAD: Izjava predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera, koji je rekao da očekuje da će Srbija postati članica EU i pre 2025. godine, je veoma ohrabrujuća za građane koji su mogli da čuju da predsenik EK računa na Srbiju kao članicu EU pre… »

Na čelu RFZO - dr Sanja Radojević Škodrić

RTV 09.11.2017
BEOGRAD - Vlada Srbije donela je danas rešenje po kojem će vršilac dužnosti direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje biti doktor Sanja Radojević Škodrić. Vlada je donela rešenje kojim se daje prethodna saglasnost za imenovanje Sanje… »

MUP: Uhapšeni trgovci kokainom u Novom Sadu i Pragu

RTV 09.11.2017
NOVI SAD - U opsežnoj međunarodnoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno - informativne agencije, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i policijom i… »

Dušan Tadić: Bilo mi je divno i uživao sam

Mondo 09.11.2017
Dušan Tadić pred prijateljsku utakmicu sa Kinom izjavio da Srbija uvek ide na pobedu, prisetio se dana provedenih u Kini za vreme Olimpijskih igara 2008. Bilo da je prijateljska utakmica ili da se igra za bodove, za Dušana Tadića u dresu Srbije nema… »

Potpisan posao veka: Kinezi stižu na Aljasku

Vesti online 09.11.2017
Američke kompanije, od proizvođača čipova Kalkoma do proizvođača aviona Boing, potpisale su mnoštvo sporazuma tokom posete SAD predsednika Pekingu. Njihova vrednost, kako izveštava Rojters, iznosi čak 250 milijardi dolara. Prema jednom od… »

Dva metka u punom restoranu: Ubica narko-bosa koji je preživeo nekoliko pokušaja likvidacije se tri godine krio u Novom Sadu

Blic 09.11.2017
Policija je u Novom Sadu danas uhapsila Miloša Buhu (46) osuđenog zbog ubistva narko-bosa Vojislava Škrbića, koji se dobro krio od organa reda još od 2014. godine kada se ubistvo i dogodilo. Kako "Blic" saznaje, Miloš je uhapšen u ulici Stevana… »

Na silu odveli mladića iz stana i nožem ga izboli u Erdogliji

InfoKG 09.11.2017
Policija je uhapsila četvoricu mladića i podnela krivičnu prijavu protiv dvadesettrogodišnjeg muškarca zbog sumnje da su zlostavljali, mučili i ubadali nožem dvadesettrogodišnjeg Kragujevčanina u parku u Erdogliji. Povređeni se nalazi na… »

Novi kapiten 'Orlića': "Pobeda u Austriji za korak do EP"

Sportske.net 09.11.2017
Novi kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije Vukašin Jovanović rekao je danas da su svi u ekipi dobro raspoloženi pred naredne kvalifikacione duele i da bi pobeda nad Austrijom značila korak do plasmana na Evropsko prvenstvo. Srbija će u petak… »

MSP: Slučaj smrti ambasadora Potežice stavljen ad akta

Blic 09.11.2017
Na osnovu istraga koje su sproveli tuniski sudski organi, slučaj smrti ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice stavljen je ad akta zbog nedostatka dokaza o krivičnoj prirodi njegove smrti, saopštilo je večeras Ministarstvo spoljnih poslova. Kako… »

Profesor Pravnog u Beogradu škulić: Đacima koji su tukli drugaricu iz razreda preti vaspitni nalog, a evo šta to znači

Kurir 09.11.2017
BEOGRAD - Postupak protiv maloletnika koji su tukli i maltretirali svoju drugaricu iz Tehničke škole u Aranđelovcu sprovešće se prema "Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica". Zbog toga će… »