Izvor: SEEbiz arhiva vesti 12.11.2017

Protest radnika Pošta Srbije: Vratite nam oteto

SEEbiz 12.11.2017
BEOGRAD - Radnici Pošta Srbije su sa danas održanog protesta u centru Beograda najavili da neće odustati od zahteva za poboljšanjem materijalnog i socijalnog položaja. Najavljeno je i da će sve buduće aktivnosti zavisiti od nastavka pregovora sa… »

Trump vjeruje američkim obavještajcima u vezi s ruskim upletanjem u izbore

SEEbiz 12.11.2017
HANOJ - Donald Trump je u nedjelju izjavio da "vjeruje" američkim obavještajnim službama koje optužuju Moskvu za upletanje u američke predsjedničke izbore, dodajući ipak kako vjeruje da je Vladimir Putin iskren kada odbija te optužbe. "Vjerujem… »

Lidl i dalje krije datum otvaranja prodavnica u Beogradu

SEEbiz 12.11.2017
BEOGRAD - Nemački trgovinski lanac "Lidl" kupio je plac u neposrednoj blizini Ade Ciganlije, a plan je da se šire po prestonici. Trgovinski lanac "Lidl" početkom sledeće godine biće bogatiji za još jedan objekat. Radnici još od letos vredno rade na… »

Svjetska tržišta: Indeksi pali, u fokusu porezna reforma u SAD-u

SEEbiz 12.11.2017
LONDON – Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica pale jer je ulagače zabrinula mogućnost odgode porezne reforme u SAD-u za godinu dana. Na Wall Streetu je prošloga tjedna Dow Jones oslabio 0,5 posto, na 23.422 boda, dok je S&P 500… »

RTB Bor negirao navode medija: U Topionici se nije desila eksplozija

SEEbiz 12.11.2017
BOR - Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor negirao je danas navode koji su se pojavili u pojedinim medijima da se u borskoj Topionici desila eksplozija. "Rukovodstvo Topionice i Rudarsko-topioničarskog basena Bor najoštrije demantuje priču koja je… »

Popović: Navodi KRIK-a politički napad na mene, Vučića i Vladu Srbije

SEEbiz 12.11.2017
BEOGRAD - Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović negirao je danas sve što je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK u okviru projekta "Rajski papiri" pisala o njegovoj imovini rekavši da… »

Iran odbio Macronov poziv na pregovore o balističkim projektilima

SEEbiz 12.11.2017
DUBAI - Iran je u nedjelju odbio poziv francuskoga predsjednika Emmanuela Macrona na razgovore o iranskim balističkim projektilima uz objašnjenje da je njihova svrha obrambena te da se na njih ne odnosi nuklearni sporazum sa svjetskim silama. Macron je… »

Niti igračica niti navijačica

SEEbiz 12.11.2017
KOLUMNA - Kaže se da se prava životna skola stječe izvan škole. Već u toj prvoj školi nailazimo na neke podjele pa tako i one unutar razreda. Sjećam se da smo čak imali neke slogane u stilu "C-kavci su najbolji", "A-kavci ko skakavci" i to se… »

EU se otvara arapskim investitorima

SEEbiz 12.11.2017
ATENA - „Most" je čarobna riječ na susretu u Ateni koji je samouvjeren nazvan „EU – arapski svjetski samit". Pritom se prije svega misli na jugoistočni dio Europske unije, zemlje poput Grčke, Cipra i Malte koje, svaka na svoj način, prisvajaju… »

Suša smanjila proizvodnju crnogorskih hidroelektrana

SEEbiz 12.11.2017
PODGORICA - Proizvodni učinak crnogorskih hidroelektrana u osam mjeseci manji je između 40 i 50 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, usljed nezapamćene suše s kraja prošle i tokom ove godine, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG)… »