Arhiva » Vesti » B92 14.11.2017

CS:GO – OpTic ispred SK u ESL NA Pro Ligi

Osim za evropski kontinent, završena je grupna faza ESL Pro Lige za Severnu Ameriku, a OpTic se našao na vrhu tabele, ispred SK Gaminga.

B92 utorak, 14. novembar 2017.
B92: CS:GO – OpTic ispred SK u ESL NA Pro Ligi

Nakon 26 odigranih mečeva, završena je online faza jednog od najvećih takmičenja godine. Na turniru je učestvovalo 14 ekipa sa područja Severne Amerike, od kojih je 6 prošlo na LAN završnicu u Danskoj. Svi timovi su odigrali međusobne mečeve, i to po 2 mape, gde se svaka mapa računala kao novi meč.

Najbolji tokom tromesečnog turnira je bio OpTic Gaming, koji je u samoj završnici dva puta pobedio SK i prestigao ga na vrhu tabele. Zeleni zid je na kraju završio sa skorom 20-6, dok su Brazilci imali 18-8. Kao prvi u grupi, OpTic će biti nosioc grupe u LAN završnici i biraće timove koji će se priključiti suprotnoj grupi.

Osim pomenute dve ekipe, u Dansku putu NRG, Liquid, Misfits i Luminosity. Najveće iznenađenje je ispadanje Cloud9, dok je i Renegades plasiran jako loše na tabeli. Već se navikavamo na slabe partije izmenjenog tima Immortals, pa su oni 12. mestu sa samo 9 pobeda. Standardno, najlošija ekipa u NA regionu je Ghost, koji je ostvario 4 pobede.

Timovi koji nisu uspeli da budu iznad crte dobijaju novčane nagrade. Najviše će zaraditi CLG i Cloud9 koji dobijaju 27, odnosno 23 hiljade dolara, dok će poslednje plasirani Ghost dobiti 4 000 dolara. Ekipe koje su na tabeli zauzele od 7. do 11. mesta imaju zagarantovano mesto u novoj ESL Pro Ligi, Immortals i Rogue će mesto u sezoni 7 morati da traže kroz kvalifikacije, dok će Ghost biti poslat u ESEA ligu.

Sledi LAN završnica u gradu Odense, Danska. Šest timova NA regiona će se spojiti sa 6 timova iz EU regiona, te će 12 ekipa biti raspoređene u dve grupe. Po jedan najbolji tim sa oba područja biće nosilac grupe i formirati grupu protivnika. Finalni turnir na programu je od 5. do 10. decembra, a nagradni fond iznosti 750 000 evra. Kompletna lista timova u Danskoj izgleda ovako:

Izvor: KlanRUR


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Danska

©2018 Netmark d.o.o.