Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 14.11.2017

Danas su Sveti Vrači, obavezno se pomolite za zdravlje

Glas Zapadne Srbije 14.11.2017
Srpska pravoslavna crkva danas obeležava slavu posvećenu Kozmi i Damjanu, u narodu poznatu i kao Sveti Vrači. Osim u hramovima i crkvama Srpske pravoslavne crkve i domovima građana, ovaj praznik se obeležava u mnogobrojnim zdravstvenim ustanovama jer… »

Rejting čačanskih političara: Todorović 36,5, Obradović 18,3, Radojević 16, iznenađenje Ćalović sa 14 procenata

Glas Zapadne Srbije 14.11.2017
Čačak - Dnevni list Danas prenosi istraživanje agencije Faktor plus koja se bavila rejtingom čačanskih političara. Prema tom istraživanju Milun Todorović ima ubedljivo najveću podršku građana 36,5 procenata, dok je odmah za njim Boško… »

Danas oblačno, kišovito i osetno hladnije

Glas Zapadne Srbije 14.11.2017
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i osetno hladnije, mestimično s kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Kiša će ujutro biti jača u severnim i zapadnim krajevima, a tokom dana uglavnom slaba, povremena. Na višim planinama… »

Protesti u Kosjeriću zbog dozvole da se u cementari može spaljivati otpad

Glas Zapadne Srbije 14.11.2017
Kosjerić – Ekološki pokret Kosjerić i lokalna samouprava organizovali su danas protest, na kome se okupilo oko hiljadu građana, zbog namere da Cementara „Titan“ sagradi postrojenje za spaljivanje komunalnog otpada. Protesna kolona je išla od… »

Završena prva faza radova na iskopavanju srednjovekovnog grada Jagata

Glas Zapadne Srbije 14.11.2017
Priboj - Prošle sedmice nakon dva meseca rada, Zavičajni muzej iz Priboja, završio je radove na iskopavanju srednjovekovnog grada Jagata. Na visini od oko 900 m nadmorske visine, konačno su se pojavili obrisi nekadašnjeg donjeg grada, odbrambene kule… »

Složne komšije ne mare iz koje su države

Glas Zapadne Srbije 14.11.2017
Priboj / Rudo - Četiri kvadratna kilometra u Opštini Rudo (Republika Srpska), okružena sa svih strana zemljom Srbijom – to je Međuriječje, jedna od teritorija oko čijih međa će razgovarati Međudržavna komisija za utvrđivanje granice između… »

Marković: Povećana cena grejanja da bi opstao JKP “Lim”

Glas Zapadne Srbije 14.11.2017
Prijepolje – Na sednici skupštine opštine Prijepolje izglasano je povećanje cene grejanja za 12,5 odsto, pa će 600 prijepoljskih domaćinstava koja koriste usluge daljinskog sistema grejanja sada plaćati 264 dinara po kvadratu stambenog prostora… »

Završena modernizacija pruge Resnik – Valjevo

Glas Zapadne Srbije 14.11.2017
Valjevo – U Valjevu će se sutra 15. novembra obeležiti završetak radova na modernizaciji deonice Resnik – Valjevo. Tim povodom potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, prvi potpredsednik Ruskih državnih železnica Aleksandar Sergejevič… »

Tomašević izbrisan iz evidencije članstva DSS

Glas Zapadne Srbije 14.11.2017
Prijepolje – Dugogodišnji predsednik Opštinskog odbora u Prijepolju i član Predsedništva Demokratske stranke Srbije (DSS), Vukosav Tomašević nije više član te partije. On je rekao da je odlukom predsedništva DSS -a 18. avgusta ove godine… »

Igrači Borca čekaju Zvezdu, o trenutnoj situaciji do kraja nedelje

Glas Zapadne Srbije 14.11.2017
Čačak – Zbog pisanja pojedinih medija da igrači Fudbalskog kluba Borac štrajkuju i da ne žele da treniraju zbog neisplaćenih zarada, generalni direktor FK Borac Ivan Stevanović kaže da ako igrači imaju slobodan dan onda ne mogu da treniraju… »