Izvor: Jug press arhiva vesti 14.11.2017

Cvetanović čestitao Svete Vrače

Jug press 14.11.2017
LESKOVAC Povodom današnjeg praznika u narodu poznatog kao Sveti Vrači, svim sugrađanima i sugrađankama, pripadnicima pravoslavne veroispovesti, upućujem iskrene čestitke, navodi se u saopštenju upućenom iz kabineta gradonačelnika Leskovca … »

Još jedno priznanje za Ilketa

Jug press 14.11.2017
VLASOTINCE Film Put jedne niti, autora Nebojše Ilića iz Vlasotinca ,osvojio je posebno priznanje žirija na 20.Međunarodnom festivalu turističkog filma koji je proteklog vikenda završen u Solinu, u Hrvatskoj. -Reč je o filmu sa ekološkom tematikom… »

SAD razočarane izveštajem o granici sa Crnom Gorom

Jug press 14.11.2017
PRIŠTINA Razočarani smo izveštajem nove Komisije za obeležavanje državne granice podnetim juče skupštinskom Odboru za evropske integracije. Njene tvrdnje su neosnovane, dovode do zablude, i pogrešne, saopštila je ambasada SAD u Prištini… »

Obeleženo trideset godina stvaralaštva Dragomira S.Radovanovića

Jug press 14.11.2017
LESKOVAC Leskovački kulturni centar javnom tribinom obeležio je 30-ogodišnjicu književnog stvaralaštva prof. dr Dragomira S. Radovanovića jednog od najplodnijih pisaca našeg grada, sa preko 150 objavljenih dela. Za ovu priliku Danilo Kocić je… »

Dragan Jovanović na sastanku kod ministra policije

Jug press 14.11.2017
BEOGRAD Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa gradonačelnicima i predsednicima opština u Srbiji i predstavnicima područnih policijskih uprava o merama koje je potrebno preduzeti… »

Kontrolisan nivo šećera u krvi u Domu kulture Roma

Jug press 14.11.2017
LESKOVAC U Domu Kulture Roma, povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, u saradnji sa Zavodom za zaštitu javnog zdravlja Leskovac kontrolisan je nivo šećera u krvi i deljene su odgovarajuće brošure o pravoj ishrani i dijetalnom režimu života… »

“Panadjur nauke” u Leskovcu

Jug press 14.11.2017
LESKOVAC U saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vukica Mitrovič“ Leskovac, u Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je otvorena manifestacija „Panadjur nauke“ ili izložba ručno napravljenih igračaka, koja će… »

Vojna bolnica po prvi put proslavila slavu Sveti Vrači

Jug press 14.11.2017
NIŠ Doktorsku slavu, Sveti Kozma i Damjan, u narodu poznatiu kao Sveti Vrači, proslavile su mnoge zdravstvene ustanove u Nišu. Vojna bolnica po prvi put ove godine proslavila je krsnu slavu. Sečenje slasskog kolača obavio je njegovo preosveštenstvo… »

Cene u bujanovačkom vrtiću ostaju iste

Jug press 14.11.2017
BUJANOVAC Cena celodnevnog boravka deteta u vrtiću Predškolske ustanove „Naša radost“ ostaje na istom nivou – 2.600 dinara mesečno, odlučeno je na sednici Opštinskog veća koja je održana minulog petka. Promene u novoj Odluci o utvrđivanju… »

Zbog puta za nekoliko vikendica isekli vodu selu

Jug press 14.11.2017
LESKOVAC (Nova Naša reč) Vikend naselje u selu Golema Njiva i selo Drćevac pre dve nedelje ostali su bez vode. Vlasnici vikendica i meštani Drćevca tvrde da je izvođač radova na putu do nekoliko izdvojenih vikendica u Golemoj Njivi pokidao teškim… »