Izvor: PC Press arhiva vesti 14.11.2017

Review: Praktično kućište za gejmere – Aorus AC300W

PC Press 14.11.2017
Gigabyte je pripremio kućište za gejmere, obrativši pažnju kako na kvalitet tako i na dizajn – ponosno ćete pokazati šta imate „ispod haube“. Isprobali smo Aorus AC300W. Gigabyte nikada nije napravio veliki bum na tržištu kućišta, ali… »

Program za tehnološke preduzetnike – “mts startap ubrzanje“

PC Press 14.11.2017
Telekom Srbija zajedno sa partnerskim organizacijama želi da podstakne razvoj tehnološkog preduzetništva i IT zajednice u Srbiji, te je i ove godine udružila snage sa udruženjem SEE ICT kako bi startapovima pružili podršku u ranoj, najosetljivijoj… »

Šta je to pametna kuća?

PC Press 14.11.2017
„Dragi PC, moja traka za trčanje zapratila je Instagram mog frižidera koji svaki dan objavljuje moje fotografije kako u 03:30 svratim na lagani snekić. Zajedno mi se smeju na @IoTHealth FB strani. Šta da radim?“ Kako tvrdi BI Inteligence, premijum… »

Kako podstaći privredni rast

PC Press 14.11.2017
Guverner Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, naglasila je da, iako su strani investitori veoma značajni, fokus treba da bude usmeren i na zadržavanje domaćih, i u tom smislu, pozvala je učesnike konferencije Beogradska berza da podrže ideje… »

Prvi HyperX gejming kup održan u Beogradu

PC Press 14.11.2017
Finale HyperX kupa, takmičenje u igri Counter-Strike: Global Offensive, koje je priredio HyperX, ogranak kompanije Kingston Technology Company, Inc., održano je u prostorijama centra Galaktika u TC Delta City, 11. novembra. Od 190 timova koji su se… »

Bio-senzor koji omogućava lečenje izvan bolničkih ustanova

PC Press 14.11.2017
VitalPatch napravljen je tako da neprestano prati osam vitalnih funkcija pacijenta, te lekarima omogućava da dobijaju informacije o pacijentima čak i na daljinu. Uz pomoć ovog bio-senzora doktori mogu precizno da prate vitalne funkcije pacijenta, poput… »

Novi SpotMini – robot za Mars

PC Press 14.11.2017
Proizvođač robota Boston Dynamics, čiji je vlasnik japanski SoftBank, je 13. novembra objavio kratki YouTube video u okviru kojeg je predstavljena nova verzija SpotMini robota. Rodonačelnik ove robotske grane prvi put je predstavljen u junu 2016… »

Kina gradi 30 “sunđer gradova” kako bi ublažila udare klimatskih promena

PC Press 14.11.2017
Kina ozbiljno reaguje na klimatske promene, a posledica našeg sveta koji se sve više zagreva su sve češće i teže poplave. Ovo je naročito problematično u rastućim, preopterećenim gradovima, zbog čega su određeni regioni u Kini postali još… »

Hakeri pobedili Face ID iPhone X sa maskom od 150 dolara

PC Press 14.11.2017
Kada je iPhone X predstavljen u septembru, Apple je naglasio bezbednosne prednosti Face ID-a, rekavši da je šansa jedna u milion da druga osoba otključa i da su testirali tehnologiju pomoću silikonskih maski napravljenih u Holivudskim studijima… »

Bakterije koje proizvode struju

PC Press 14.11.2017
Istraživači sa univerziteta King Abdullah (KAUST) traže načine da detoksifikuju otpadne industrijske vode, koje su tople i slane, a tokom kojih bi se istovremeno generisala električna energija. U tom procesu koriste bakteriju sa zanimljivim… »