Izvor: Srbija danas arhiva vesti 14.11.2017

Proglasio bih Izetbegovića personom non grata u Srbiji - Dodik o jučerašnjoj skandaloznoj izjavi

Srbija danas 14.11.2017
BiH neće priznati nezavisnost Kosova. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas da BiH neće priznati nezavisnost Kosova, jer RS na to nikad neće pristati i dodao da je njegovo mišljenje da bi bošnjački član Predsedništva BiH Bakir… »

Jezivi zahtevi Albanaca: Sever Kosova bi da menjaju za Preševsku dolinu i stolicu u UN!

Srbija danas 14.11.2017
Opasne i prljave igre prete da zapale bure baruta u regionu. Nakon izjave bošnjačkog član Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića, da će Bosna i Hercegovina priznati jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, strasti u regionu se ne stišavaju, a… »

Predsedništvo BiH prihvatilo poziv Vučića za posetu Srbiji

Srbija danas 14.11.2017
Potrebno rešiti pitanje međudržavne granice. Predsedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je danas na sednici poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića za zvaničnu posetu Srbiji 6. i 7. decembra. Istovremeno, danas su se u Beogradu sastali… »

Potpuni kolaps u regionu zbog snega: Zatvorena Jadranska magistrala

Srbija danas 14.11.2017
Padavine se ne očekuju da će prestati uskoro. U Bosni i Hercegovini sneg na kolovozu usporava saobraćanje na većini puteva u višim planinskim predelima. Kako javljaju regionalni potrali, posebno se izdvaja područje Romanije, gde je od sinoć na… »

Stoltenberg zadovoljan saradnjom sa Srbijom: Biće mi drago da pozdravim predsednika Vučića sutra u Njujorku

Srbija danas 14.11.2017
"Veoma cenimo naše partnerstvo" Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da su odnosi NATO i Srbije veoma dobri, da Alijansa poštuje odluku Srbije o vojnoj neutralnosti, a da Srbija sama treba da reši hoće li dati diplomatski imunitet… »

Beograd neće povećati porez na imovinu u 2018. godini

Srbija danas 14.11.2017
Odluka skupštine. Grаdski menаdžer Gorаn Vesić izjаvio je dа Grаd Beogrаd u 2018. godini neće povećаti porez nа imovinu, iаko mu tu mogućnost dаje skupštinskа odlukа, odnosno zаkon. Foto: Srbija Danas / Saša Džambić - U Beogrаdu… »

Dačić pred Savetom bezbednosti: Srbija iskreno posvećena dijalogu Beograda i Prištine

Srbija danas 14.11.2017
U Njujorku je danas po podne počela sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu. Srbiju na sednici SB Ujedinjenih nacija predstavlja prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji će u izlaganju dati osvrt na Izveštaj generalnog… »

Požar u Sarajevu: Vatrena stihija guta sve pred sobom

Srbija danas 14.11.2017
Ekipe su na terenu. U sarajevskom naselju Alipašino Polje u ulici Ante Babića gori nekoliko stanova u zgradi. Kako su potvrdili iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, dojava je primljena u 18.40, a na terenu su upućene dve ekipe, kao i… »

Brnabić sa predstavnicima Grupe za slobodu medija: Primaran zadatak Vlade je nastavak započetih reformami (foto)

Srbija danas 14.11.2017
Premijerka je obećala da će u narednih deset dana odgovoriti na zahteve grupe. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima Grupe za slobodu medija, koju čine novinarska i medijska udruženja i organizacije… »

Izrazito hladniji dan nego prethodni, sa kišom, a narednih dana ne nadajte se boljem vremenu

Srbija danas 14.11.2017
Na planinama sneg. U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom, intenzivnijom ujutru i pre podne u severnim i zapadnim krajevima. Tokom dana će padati uglavnom slaba kiša u prekidima. Na višim planinama… »