Politika arhiva vesti 14.11.2017

Reakcije na provokaciju Drecun: Izetbegović nije dorastao situaciji; Palma: Problem u onome koji mu daje instrukcije

Večernje novosti 14.11.2017
Predsednik skupštinskog Odbora za KiM smatra da je bošnjački član Predsedništva BiH ostao zarobljen u ratu i u prošlosti koju je definisao njegov otac. Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je izjava bošnjačkog člana… »

Ana Brnabić sa predstavnicima Grupe za slobodu medija

Politika 14.11.2017
Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima Grupe za slobodu medija, koju čine novinarska i medijska udruženja i organizacije civilnog društva, a predali su svoje zahteve za poboljšanje medijske situacije u Srbiji. Kako je… »

RIK: U planu za 2018. nema sredstava za vanredne izbore

RTV 14.11.2017
BEOGRAD - Republička izborna komisija usvojila je danas finansijski plan za 2018. kojim su predviđena sredstva za redovan rad komisije i za sprovođenje redovnih izbora za članove saveta nacionalnih manjina naredne godine, a u tom planu nema sredstava… »

Srpska lista zamrzla komunikaciju sa Tačijem

Beta 14.11.2017
Srpska lista saopštila je danas da je zamrzla odnose sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem pošto je, kako su naveli, njegova politika u segmentu koji se odnosi na položaj Srba na Kosovu antiustavna, antipravna i na štetu srpskog naroda. U pismu… »

Kuburović: Gotov Nacrt zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Politika 14.11.2017
Radna grupa Ministarstva pravde okončala je rad na izradi Nacrta novog zakona o zaštiti podataka o ličnosti i uskoro će o njemu biti otvorena široka javna rasprava, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović. „Cilj novog zakona je da… »

Mihajlović: Ima napretka,ali Srbija još nije rodno ravnopavna

Večernje novosti 14.11.2017
Srbija još uvek nije rodno ravnopravna zemlja, žene su u privatnim i državnim preduzećima su još uvek plaćene oko 30 odsto manje nego njihove muške kolege, ali ima i napretka kada je reč o rodnoj ravnopravnosti izjavila Zorana Mihajlović. Srbija… »

Generalni sekretar NATO stoltenberg o odnosima Srbije i alijanse: Poštujemo vašu odluku o vojnoj neutralnosti

Kurir 14.11.2017
On ističe da je lično u većoj meri usredsređen na ono što NATO i Srbija još mogu da urade zajedno, uz puno poštovanje srpske politike vojne neutralnosti. - Krajem septembra održali smo vežbu za pomoć u vanrednim situacijama u BiH. Srpsko osoblje… »

Američka ambasada: Teško je shvatiti da za paljenje naše ambasade niko nije dobio zatvorsku kaznu

Kurir 14.11.2017
Američka ambasada u Beogradu izrazila je danas čuđenje što u sudskom procesu za paljenje ambasade SAD u Beogradu, 2008. godine, niko od optuženih nije osuđen na zatvorsku kaznu, saopštivši da podržava vladavinu prava i traži da pravda bude… »

Skupština usvojila dnevni red, nastavak sednice sutra

Novi magazin 14.11.2017
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras posle višečasovne rasprave dnevni red sednice na kome je nekoliko zakona iz oblasti zdravstva, a sednica će biti nastavljena sutra. Utvrđivanje dnevnog reda počelo je oko 11, a pauza u radu trajala je… »

Haradinaj: Priština u NATO do 2020. godine

RTS 14.11.2017
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da "Kosovo želi i zaslužuje da se što pre učlani u NATO", očekujući da se to dogodi do 2020. godine. "Mi želimo da NATO bude na Kosovu. Imamo pravo i činimo napore kako bismo osnovali Oružane snage… »