Arhiva » Vesti » Press 14.11.2017

Mladen Ivanić: BiH neće priznati Kosovo, to je propala inicijativa, na sve njihove poteze imamo odgovor

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Mladen Ivanić poručio je u ponedeljak uveče da BiH neće priznati nezavisnost “samoproglašenog” Kosova i da "ima sve instrumente kojima takav eventualni pokušaj može zaustaviti".

Press utorak, 14. novembar 2017.

Foto: Dado Đilas "To je još jedna eventualna propala inicijativa koja će završiti jednako kao i pokušaj ukidanja 9. januara, zabrane izvođenja vojske i pokušaj ponovne revizije presude protiv Srbije", rekao je Ivanić.

On je naglasio da su mu na raspolaganju svi instrumenti, koji uključuju i sazivanje posebne sednice Skupštine Republike Srpske.

"Razlog zašto se ovo sada radi je drugo pitanje. Ovo je očigledno svesno pravljenje loših odnosa između Srbije i BiH, a ovakvim stavom (bošnjački član Predsedništva BiH Bakir) Izetbegović ne poštuje teritorijalni integritet Srbije, a očekuje da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH", rekao je Ivanić.

Ivanić je upitao zašto bi u tom slučaju Srbija poštovala teritorijalni integritet BiH, dodajući da Izetbegović mora biti svestan da će time proizvesti samo probleme BiH.

"Ovo je vrlo loš potez koji će dodatno stvoriti tenzije. To je, izgleda, ta sarajevska politika koja očito može da funkcioniše samo kada su odnosi sa Beogradom negativni", rekao je on. Ivanić je istakao da to neće dozvoliti, izražavajući uvjerenje da od svih pokušaja radikalizacije odnosa neće biti ništa.

Izvor: Pressonline


Objavljeno na sajtu pressonline.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Ivanić: BiH neće priznati Kosovo

Danas utorak, 14. novembar 2017.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.