Arhiva » Vesti » RTV 14.11.2017

Svetske bronze za reprezentativke u sambou

NOVI SAD - Sa Svetskog prvenstva u sambou na kojem je u Sočiju nastupilo više od hiljadu takmičara iz 90 zemalja, naše reprezentativke, Ivana Jandrić i Jovana Rogić, vratile su se okićene bronzanim odličjima, čime su odbranile svetsku bronzu osvojenu prošle godine u Sofiji. Tek što se vratila u Novi Sad, Jandrićeva je utiske sa velikog takmičenja podelila sa našom ekipom.

RTV utorak, 14. novembar 2017.  |  RTV
RTV: Svetske bronze za reprezentativke u sambou

Po povratku iz Sočija, Ivani Jandrić stižu brojne čestitke na osvojenoj svetskoj bronzi. A put do nje, nije bio lak. Još rovita od povrede, u drugom meču savladala je Kazahstanku spektakularnim preokretom u poslednjoj sekundi, da bi nakon poraza od Beloruskinje u tesnom polufinalu, u meču za bronzu, uprkos padu na samom početku, uspela da savlada koleginicu iz Izraela, te potvrdi da je još među najboljima u svetu.

"Uvek se trudim na svakom takmičenju da odem korak dalje što nisam uspela ovaj put, pa to ima neki gorak ukus, ali moram da priznam da je ovo bilo najjače takmičenje u sambou ikada i po broju učesnika i po broju zemalja i ne mogu da budem nezadovoljna što sam i dalje među tri najbolje na svetu", kaže Ivana.

Svetsku bronzu Jandrićeva odlaže u kolekciju gde već ima jednu svetsku bronzu, kao i zlatne medalje sa Evropskih olimpijskih igara i studentskog prvenstva sveta, i evropsko srebro, i okreće se obavezama u novom klubu – Borcu u koji je stigla iz Partizana.

Bolji uslovi za rad u novom klubu, veruje Ivana, otvoriće vrata i novim reprezentativnim uspesima u sambou čiji je, podsetimo, svetska ambasadorka.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.