Arhiva » Vesti » Večernje novosti 15.11.2017

Incka svi ignorišu

Uzaludni pozivi Visokog predstavnika u BiH. Predstavnici stranaka okupljenih u Savez za promene poručili su da se neće odazvati pozivu Incka

Večernje novosti sreda, 15. novembar 2017.  |  S. M.

BANjALUKA - Političari iz Republike Srpska, ali i Federacije BiH, ne žele da se vide sa Valentinom Inckom, koji ih je 8. decembra pozvao na zajednički sastanak. Predstavnici stranaka okupljenih u Savez za promene poručili su da se neće odazvati pozivu Incka.

Predsednik PDP Branislav Borenović rekao je da neće učestvovati na sastanku Saveta za sprovođenje mira koji organizuje visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, jer smatra da je besmislen.

Pročitajte još - Incko: Bosna je američki amanet, obavili odličan posao i na Kosovu

- Najpre očekujem da se Incko izvini za poređenje Dana Republike sa danom NDH - naveo je Borenović.

Dragan Čavić, predsednik NDP, izjavio je takođe da neće prisustvovati ovom sastanku, jer parlamentarna većina odavno ne postoji.

- Sastanak uopšte nema smisla, jer parlamentarne stranke koje navodno čine većinu, tu većinu odavno nemaju - istakao je Čavić.

RADONČIĆ

IZ SBB su saopštili da je Fahrudin Radončić upoznao visokog predstavnika s tim da neće učestvovati na ovom sastanku iz prostog razloga što je predsednik SDA Bakir Izetbegović, još u decembru prošle godine, a nakon toga i u martu ove godine, tražio od SBB da napusti vladajuću koaliciju.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.