Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 16.11.2017

Zindović: Prijepolje će dobiti zatvoreni bazen

Glas Zapadne Srbije četvrtak, 16. novembar 2017.

Prijepolje - Opština Prijepolje dobila je načelnu saglasnost od nadležnih iz Kancelarije za upravljanje

javnim ulaganjima Vlade Srbije za finansiranje izgradnje zatvorenog bazena u ovom gradu. Bazen bi bio namenjen pre svih mladima, učenicima osnovnih i srednjih škola ali i ostalim građanima, kazao je predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

“Još uvek nismo odredili tačnu lokaciju gde će se bazen graditi. U rebalansu budžeta koji ćemo usvojiti na narednoj Skupštini planiraćemo sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju bazena, zatim ćemo po ubrzanoj proceduri raspisati tender i odabrati firmu koja će obaviti taj posao da bi već početkom 2018 godine mogli da raspišemo tender za izgradnju bazena”, ističe Zindović.

On kaže i da sve indicije ukazuju na to da bi bazen mogao da bude smešten u sklopu gradske Osnovne škole “Vladimir Perić Valter”.

“Uspeli smo da obezbedimo sredstva za kompletnu sanaciju školskog kompleksa uključujući tu i sportsku dvoranu. Razmišljamo o tome da i bazen bude smešten upravo u sklopu škole, ali postoje i drugi predlozi”, tvrdi Zindović.

Prema njegovim rečima ove jeseni u toku su radovi na brojnim infrastrukturnim projektima u Prijepolju.

“Ulaže se u putnu infrastrukturu, zatim u građevinske objekte a radi se i na zameni ulične rasvete. Ono što ne bude stiglo da se završi u toku ove kalendarske godine biće nastavljeno u narednoj godini. Značajan deo novčanih sredstava za ove projekte obezbeđen je zahvaljujući dobrim projektima iz državne kase ali i od Evropske unije, PROGRESA i Turske razvojne agencije”, zaključio je predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

PP Media / Glas zapadne Srbije


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Prijepolje dobija zatvoreni bazen

Sandžak press četvrtak, 16. novembar 2017.

©2018 Netmark d.o.o.