Balkan arhiva vesti 18.11.2017

Vukovarom se orilo "Za dom spremni": Kolinda u ustaškim čizmama poslala poruku Srbiji (foto, video)

Blic 18.11.2017
U Hrvatskoj se danas obeležava 26. godišnjica stradanja Vukovara u takozvanom "Domovinskom ratu", i Dan sećanja na žrtve Vukovara 1991. godine. Među brojnim okupljenim našao se državni vrh Hrvatske, a posebnu pažnju privukla je predsednica Kolinda… »

Vučić: Moj predlog je izlazak samo na gradske izbore

Slobodna Evropa 18.11.2017
Lider Srspke napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju na Glavnom odboru stranke danas rekao da je njegov predlog da se u martu održe samo redovni izbori u Beogradu. "Moj predlog je da idemo na parlamentarne izbore kad im… »

Šutanovac: Ja sam hidroinženjer, pomoći ću Grabar Kitarović

N1 Info 18.11.2017
Komentarišući izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da će "puno vode proteći Dunavom pre nego što će Hrvatska i Srbija moći da kažu da su prijateljske zemlje", lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je da politike koje… »

Ðukanović najavio moguću kandidaturu na predsedničkim izborima

BK TV 18.11.2017
Važno je da ostvarimo pobedu! Milo Ðukanović, lider Demokratske partije socijalista (DPS), izjavio je da ne isključuje mogućnost da se kandiduje na predsedničkim izborima u Crnoj Gori. "DPS će na predstojećim predsedničkim izborima predložiti… »

Crna Gora preplavljena čituljama i plakatima nerođenim devojčicama (foto)

Sputnik 18.11.2017
U crnogorskim gradovima pojavili su se plakati i čitulje sa upozorenjima na zloupotrebu prenatalnih testova za rano otkrivanje pola deteta i praksu selektivnih abortusa. „Ovim putem vas obaveštavamo da se u Crnoj Gori godišnje izvrši veliki broj… »

"Izetbegović odabrao ulogu Hamasa: Pretnjama ratom radikalizuje Bošnjake"

Vesti online 18.11.2017
Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji saopštio je danas da su nove pretnje ratom, koje je ponovo u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsedništva Bakir Izetbegović, pokušaj radikalizovanja Bošnjaka i… »

Sve je jasno: "Tuđmanova Hrvatska izvršila agresiju na Srbe u Vukovaru"

Vesti online 18.11.2017
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podsetio je da se danas navršava 26 godina od kada su pripadnici JNA oslobodili Vukovar od hrvatskih paravojnih formacija i ocenio da je jedan od uslova trajnog mira između Srbije i Hrvatske da se Hrvatska… »

Nastavljen sukob dilera u Banjaluci: Pretukao komšiju pa mu zapalio “mercedes”

Blic 18.11.2017
Milan Malić (25) uhapšen je zbog sumnje da je juče ujutru u Vilsonovoj ulici u Banjaluci zapalio automobil „mercedes” od Gorana Mirkovića (54), sa kojim je u sukobu od ranije. Požar su ugasili pripadnici Vatrogasne jedinice Banjaluka, a tom… »

Pokušaj nametanja nepostojećeg jezika: Sud u Srebrenici prekršio Ustav i zakone Srpske

Blic 18.11.2017
Osnovni sud u Srebrenici najgrublje je prekršio odredbe Ustava RS donoseći odluku da se u školama u toj opštini izučava tzv. bosanski jezik. Iako se u članu 7. Ustava RS striktno navodi da su u službenoj upotrebi u Srpskoj jezici srpskog… »

Službenici Geodetske uprave RS Doris Kremenović ni direktor nije mogao ništa

Blic 18.11.2017
Šef Odeljenja u banjalučkoj filijali RUGIP, Doris Kremenović koja je juče uhapšena u nastavku akcije Tužilaštva RS zbog milionskih zloupotreba istog dana je puštena na slobodu. Prema dokumentaciji iz istrage koja je u posedu “EuroBlica”… »