Balkan arhiva vesti 18.11.2017

Odnosi Srbije i Hrvatske: Nije do Dunava, već do političara

N1 Info 18.11.2017
Obeležavanje Dana sećanja na vukovarske žrtve ponovo je pokrenulo pitanje odnosa Hrvatske i Srbije. Hrvatska predsednica poručila je da će proteći još puno vode Dunavom dok dve zemlje ne budu mogle da kažu da su prijateljske. Analitičari međutim… »

Naprednjaci prihvatili Vučićev predlog: Samo beogradski izbori (video)

Telegraf 18.11.2017
Vučić predložio samo beogradske izbore, a evo šta je odlučio GO SNS. U beogradskom Centru "Sava" održava se sednica Glavnog odbora SNS, a posle nje trebalo bi da bude poznat stav ove stranke o raspisivanju beogradskih, ali i o eventualnim vanrednim… »

Kitarović: Potreban razgovor Hrvatske i Srbije

RTV 18.11.2017
VUKOVAR - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas komentarišući odnose Hrvatske i Srbije da je potreban razgovor u cilju rešavanja otvorenih pitanja između dve države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što pre… »

Đukanović: Možda ću se ponovo kandidovati

Mondo 18.11.2017
Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je da ne isključuje mogućnost da se kandiduje na predsedničkim izborima u Crnoj Gori. Foto: Mondo/ Goran Sivački DPS će na predstojećim predsedničkim izborima predložiti dovoljno… »

Crna Gora preplavljena čituljama i plakatima nerođenim devojčicama (foto)

Sputnik 18.11.2017
U crnogorskim gradovima pojavili su se plakati i čitulje sa upozorenjima na zloupotrebu prenatalnih testova za rano otkrivanje pola deteta i praksu selektivnih abortusa. „Ovim putem vas obaveštavamo da se u Crnoj Gori godišnje izvrši veliki broj… »

"Izetbegović odabrao ulogu Hamasa: Pretnjama ratom radikalizuje Bošnjake"

Vesti online 18.11.2017
Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji saopštio je danas da su nove pretnje ratom, koje je ponovo u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsedništva Bakir Izetbegović, pokušaj radikalizovanja Bošnjaka i… »

Linta: Hrvatska da se odrekne lažnog vukovarskog mita

B92 18.11.2017
Zagreb -- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da je jedan od uslova za trajni mir Srbije i Hrvatske da se Hrvatska "odrekne lažnog vukovarskog mita". Linta je rekao da se danas navršava 26 godina od kada su pripadnici JNA oslobodili… »

Premlatio komšiju, pa mu zapalio "mercedes"

Večernje novosti 18.11.2017
Sukob u banjalučkom naselju Obilićevo, policija uhapsila Milana Malića. Komšiju nedavno pretukao, a onda njegov auto pretvorio u buktinju. MILAN Malić (25) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je u banjalučkom naselju Obilićevo zapalio "mercedes… »

Pokušaj nametanja nepostojećeg jezika: Sud u Srebrenici prekršio Ustav i zakone Srpske

Blic 18.11.2017
Osnovni sud u Srebrenici najgrublje je prekršio odredbe Ustava RS donoseći odluku da se u školama u toj opštini izučava tzv. bosanski jezik. Iako se u članu 7. Ustava RS striktno navodi da su u službenoj upotrebi u Srpskoj jezici srpskog… »

Službenici Geodetske uprave RS Doris Kremenović ni direktor nije mogao ništa

Blic 18.11.2017
Šef Odeljenja u banjalučkoj filijali RUGIP, Doris Kremenović koja je juče uhapšena u nastavku akcije Tužilaštva RS zbog milionskih zloupotreba istog dana je puštena na slobodu. Prema dokumentaciji iz istrage koja je u posedu “EuroBlica”… »