Arhiva » Vesti » Benchmark 18.11.2017

Facebook napravio aplikaciju za izradu video sadržaja i upravljanje stranicama

Benchmark subota, 18. novembar 2017.  |  The Verge

U svom najnovijem pokušaju da udalji stvaraoce video sadržaja od YouTube platforme, Facebook je objavio novu aplikaciju za video sadržaj pod imenom Facebook Creator, koja nudi gomilu alatki za strimovanje, ažuriranje Story-ja, kao i kontaktiranje korisnika nekoliko Facebook platformi odjednom.

Facebook Creator je u stvari ažurirana i rebrendirana verzija već postojeće aplikacije Facebook Mentions, koja je omogućavala korisnicima da upravljaju svojim Facebook stranicama, i sada je dostupna za sve korisnike.

Creator aplikacija ima nekoliko pogodnosti, a jedna od njih je mogućnosti za pravljenje uvoda i kraja kadra na Facebook Live, kao i mogućnost dodavanja interaktivnih stikera i podešavanje video rama. Aplikacija će takođe moći da uređuje fotografije i kači ih na Facebook Stories i druge platforme (za sada nije poznato da li je Instagram jedna od njih).

Još jedna velika prednost ove aplikacije je olakšavanje komunikacije sa korisnicima koji vas prate, kako ona pravi jedinstveni inbox gde će biti skladišteni komentari sa Facebook-a i Instagrama, kao i poruke putem Messenger-a na jednom mestu.

Pored toga, aplikacija će imati analitičke informacije vezane za stranicu koju korisnik vodi. Aplikacija bi trebalo da odmah bude dostupna za iOS i trebalo bi da u narednim mesecima da bude dostupna i za Android platformu.

Izvor: The Verge


Objavljeno na sajtu benchmark.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Facebook Fejsbuk YouTube

©2018 Netmark d.o.o.