Beograd arhiva vesti 18.11.2017

Dete upalo u šaht u centru Beograda

Telegraf 18.11.2017
Hitno je prevezeno u Univerzitetsku dečiju bolnicu. U centru Beograda, na Obilićevom vencu, jedno dete je upalo u šaht. Ekipa Hitne pomoći ga vozi u Univerzitetsku dečiju bolnicu u Tiršovoj ulici. Ova nezgoda se dogodila oko 19 časova, pod još… »

Brutalno pretučen još jedan kontrolor u Beogradu: Dvojica ga udarala u glavu na stanici autobusa 610!

Kurir 18.11.2017
Kontrolor M.P. povređen je u petak kada su ga za vreme obavljanja svojih radnih obaveza pretukle dve osobe. Kontrolor je tom prilikom zadobio više udaraca u glavu i prevezen je KBC Zemun. "Naime, napad se dogodio u petak oko podneva u vozilu na liniji… »

Julka i Žare u toplom skloništu

Politika 18.11.2017
Nilski konji već u zatvorenom bazenu, a žirafe do prvog snega trčkaraju napolju. Dok se umotavamo u vunene šalove, navlačimo kape i rukavice, pojedini žitelji Dorćola baškare se pod sivim nebom i brčkaju u bazenima. Ali to ne znači da… »

Gradonačelnik Beograda: Realne šanse da izgradnja metroa počne 2020. godine!

BK TV 18.11.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da Beograd u narednom periodu očekuju mnogi veliki radovi i brojne novine koje se decenijama najavljuju. Mali je najavio da će naredne godine početi izgradnja novog mosta preko Save, 2019. tunel kroz… »

Teška noć u Beogradu: 10 povređeno u pet saobraćajnih nezgoda

Večernje novosti 18.11.2017
Protekla noć u Beogradu bila je teška, sa pet saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno ukupno 10 osoba, dok je 30-godišnji muškarac s teškim traumama zatečen na putu od Batajnice ka Novim Banovcima. Protekla noć u Beogradu bila je teška, sa… »

Siniša Mali: Beograđani svojim predlozima mogu da ulepšaju svoj grad

Studio B 18.11.2017
Velika kampanja „Beograđani za svoj grad“ počeće za desetak dana, a cilj je da sugrađanima damo priliku da učestvuju i daju svoj glas za projekte koje bi želeli da se realizuju u njihovom komšiluku, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali… »

Siniša Mali: Nova zgrada Prihvatilišta za decu i mlade posle 20 godina

Studio B 18.11.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na zgradi u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari u kojoj će se, po završetku rekonstrukcije i adaptacije, nalaziti Prihvatilište za decu i omladinu. Mali je rekao da će objekat, koji će Grad… »

Beograđani, biće pravo slavlje: Otkriveno ko peva za doček Nove godine ispred Skupštine Srbije

Srbija danas 18.11.2017
Pogledajte repertoar. Fešta povodom dočeka nove 2018. godine u Beogradu trajaće tri dana. Uvertira u najluđu noć najverovatnije će biti koncerti "Van Goga", "Zane" i Željka Samardžića, dok bi Beograđane i goste prestonice u Novu godinu trebalo… »

Zima sve bliža, evo kada nas očekuje prva temperatura u minusu

Blic 18.11.2017
Zahlađenje je poslednjih dana stiglo i u Beograd, ali smo ipak još čini se daleko od pravih zimskih temperatura. Prvi izazov nas prema najavama meterorologa očekuje u utorak kada bi temperatura po prvi put ove jeseni mogla da padne ispod nule (minus… »

Pola veka igrom i pesmom čuvaju tradiciju

Politika 18.11.2017
Članovi Kulturno-umetničkog društva „Dimitrije Koturović” iz Rakovice poveli su publiku u „Sava centru” kroz Srbiju, oživljavajući različite običaje i tradiciju našeg naroda. Oni su priredili slavljenički koncert povodom pola veka svog… »