Beograd arhiva vesti 18.11.2017

Dete upalo u šaht u centru Beograda

Telegraf 18.11.2017
Hitno je prevezeno u Univerzitetsku dečiju bolnicu. U centru Beograda, na Obilićevom vencu, jedno dete je upalo u šaht. Ekipa Hitne pomoći ga vozi u Univerzitetsku dečiju bolnicu u Tiršovoj ulici. Ova nezgoda se dogodila oko 19 časova, pod još… »

Nije imao kartu, "zvao pojačanje", pa pretukli kontrolora

Večernje novosti 18.11.2017
Kontrolor M. P. koga su u autobusu pretukle dve osobe i koji je zadobio više udaraca u glavu, nalazi se u KBC Zemun. Kontrolor M. P. koga su u autobusu pretukle dve osobe i koji je zadobio više udaraca u glavu, nalazi se u KBC Zemun, saopšteno je iz… »

Julka i Žare u toplom skloništu

Politika 18.11.2017
Nilski konji već u zatvorenom bazenu, a žirafe do prvog snega trčkaraju napolju. Dok se umotavamo u vunene šalove, navlačimo kape i rukavice, pojedini žitelji Dorćola baškare se pod sivim nebom i brčkaju u bazenima. Ali to ne znači da… »

Beograd dobija novi most preko Save, a 2020. godine su realne šanse da se gradi metro!

Srbija danas 18.11.2017
Glavni grad Srbije očekuju mnogi veliki radovi. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da Beograd u narednom periodu očekuju mnogi veliki radovi i brojne novine koje se decenijama najavljuju. Mali je najavio da će naredne godine početi… »

Nezapamćeno burna noć iza beograđana, pune ruke posla za lekare: 8 povređenih u saobraćajkama, muškarac nađen kako leži…

Kurir 18.11.2017
U četiri saobraćajne nesreće koje su se tokom noći dogodile u Beogradu povređeno je osam ljudi, a jedan teško povređen muškarac pronađen je s na putu na periferiji grada, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Muškarac star 30 godina… »

Građani biraju projekte u gradu

Danas 18.11.2017
Velika kampanja „Beograđani za svoj grad“ počeće za desetak dana, a cilj je da sugrađanima damo priliku da učestvuju i daju svoj glas za projekte koje bi želeli da se realizuju u njihovom komšiluku, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša… »

Na Zvezdari niče nova zgrada Prihvatilišta za decu i mlade: Otvaranje do kraja septembra naredne godine

Telegraf 18.11.2017
Siniša Mali je rekao da će objekat, koji će Grad Beograd koštati 97 miliona dinara, biti završen do septembra naredne godine. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na zgradi u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari u kojoj će se, po… »

Beograđani, biće pravo slavlje: Otkriveno ko peva za doček Nove godine ispred Skupštine Srbije

Srbija danas 18.11.2017
Pogledajte repertoar. Fešta povodom dočeka nove 2018. godine u Beogradu trajaće tri dana. Uvertira u najluđu noć najverovatnije će biti koncerti "Van Goga", "Zane" i Željka Samardžića, dok bi Beograđane i goste prestonice u Novu godinu trebalo… »

Evo kada će u gradovima Srbije temperatura pasti ispod nule: Uskoro minusi, sneg stiže iz Hrvatske i Bosne! (prognoza)

Telegraf 18.11.2017
Najhladniji dan u istoriji prestonice bio je 10. januar 1893. godine kada je izmereno -26,2 stepena. Zahlađenje je poslednjih dana stiglo i u Beograd, ali smo ipak još čini se daleko od pravih zimskih temperatura. Evo kada će tačno temperatura pasti… »

Pola veka igrom i pesmom čuvaju tradiciju

Politika 18.11.2017
Članovi Kulturno-umetničkog društva „Dimitrije Koturović” iz Rakovice poveli su publiku u „Sava centru” kroz Srbiju, oživljavajući različite običaje i tradiciju našeg naroda. Oni su priredili slavljenički koncert povodom pola veka svog… »