Društvo arhiva vesti 18.11.2017

Mihajlović: Značajna podrška Brnabić zakonu o rodnoj ravnopravnosti

Novi magazin 18.11.2017
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas kao značajno zalaganje premijerke Ane Brnabić da zakon o rodnoj ravnopravnosti koji je sada u fazi nacrta, bude usvojen što pre, jer to predstavlja jasan signal… »

Vulin: Povećaćemo ulaganja u vojno zdravstvo

Politika 18.11.2017
Vojni lekari pregledaju godišnje 115.000 vojnih osiguranika i 300.000 civilnih osiguranika, a Ministarstvo dobrane će povećati ulaganja u vojno zdravstvo i to će doprineti kvalitetu života i vojnih osiguranika i onih koji to nisu, izjavio je danas… »

Stanje na putevima: Kolovozi mokri, magla u planinskim predelima i kotlinama

Kurir 18.11.2017
BEOGRAD - Saobraćaj na putevima van većih gradova u Srbiji je slabijeg intenziteta, magla je prisutna u planinskim predelima i po kotlinama, a u većim delovima zemlje kolovozi su mokri, saopštio je AMS S. Tokom noći opasnost predstavljaju i odroni… »

Sutra oblačno, ponegde sa slabom kišom

Novi magazin 18.11.2017
U Srbiji će sutra ujutro ponegde biti maglovito, a tokom dana oblačno, ujutru ponegde sa slabom kišom, veći deo dana suvo, a kasno posle podne i uveče mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom, saopštio je Hidrometeorološki zavod… »

Ministar Đorđević posetio Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara i Centar za socijalni rad Opovo

Beta video 18.11.2017
OPOVO - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković i v.d. pomoćnice ministra u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske… »

Svilanović: Region da bolje odgovori na klimatske izazove

Večernje novosti 18.11.2017
Građani Zapadnog Balkana već osećaju konkretne posledice klimatskih promena i potrebno je da zemlje regiona ulože više u borbu protiv klimatskih promena, izjavio je generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović. Građani Zapadnog… »

Dramatično upozorenje u Srbiji nestaje 1.200 sela

Večernje novosti 18.11.2017
Crna predviđanja stručnjaka za agrar sa foruma koji je počeo u Vrdniku. Problem i loš ekonomski položaj. SELA u Srbiji su u odumiranju. Čak u 86 odsto sela širom zemlje smanjuje se broj stanovnika, a oko 1.200 sela, koja zajedno zauzimaju površinu… »

Po Tužilaštvu siledžije davljenjem spasile život novinara

Danas 18.11.2017
Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je juče krivične prijave novinara i novinarki koji su tvrdili da su napadnuti ispred Doma Narodne skupštine tokom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića 31. maja i naložilo policiji da pokrene… »

Reforma gimnazija dobija obrise

Dnevnik 18.11.2017
I kada budu reformisane, gimnazije u Srbiji imaće opšti, društveno-jezički i prirodno-matematički smer, bar sudeći prema redefinisanom nastavnom planu i programu koji je, za ovaj tip srednjih škola, usaglasila Radna grupa za izradu smernica razvoja… »

Šumokradice svakodnevno uništavaju desetine hektara

RTV 18.11.2017
BEOGRAD - Veliku pažnju nedavno je u Rumuniji izazvao snimak napravljen dronom na granici sa Srbijom, na kojem se vidi da nedostaje oko 50 hektara šume, a kako piše Blic situacija u Srbiji je još drastičnija jer šumokradice svakodnevno uništavaju… »