Izvor: Danas arhiva vesti 18.11.2017

SNS: Bez parlamentarnih izbora

Danas 18.11.2017
Glavni odbor Srpske napredne stranke odlučio je na današnjoj sednici da se ide samo na izbore u Beogradu i da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora. Funkcionerka SNS Maja Gojković je rekla da su se čuli različiti predlozi na Glavnom odboru… »

Milojević: Neće biti lako

Danas 18.11.2017
Da bi ostali u trci za prva dva mesta u svojoj grupi Lige Evrope, fudbaleri Crvene zvezde moraju (najmanje) ostati neporaženi na gostovanju u Belorusiji sledećeg četvrtka. Zbog čega revanš sa BATE Borisovim ima prefiks biti ili ne biti, ali u Ljutice… »

Građani na ulicama, traže odlazak Mugabea

Danas 18.11.2017
Hiljade Zimbabveanaca preplavilo je danas ulice Hararea, mašući nacionalnim zastavama uz pesmu i ples, ushićeno očekujući pad predsednika Roberta Mugabea. - Ovo su suze radosnice. Celog života sam čekao ovaj dan. Napokon smo slobodni - rekao je… »

Kitarović: Puno će još vode proteći Dunavom do prijateljstva sa Srbijom

Danas 18.11.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je jutros u Vukovaru, na 26. godišnjicu stradanja i Dana sećanja na žrtve tog grada‚ da su u odnosima Srbije i Hrvatske napravljeni neki pomaci, ali i da će "puno vode proteći Dunavom pre nego… »

Mihajlović: Premijerka podržava zakon o rodnoj ravnopravnosti

Danas 18.11.2017
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je kao značajno zalaganje premijerke Ane Brnabić da zakon o rodnoj ravnopravnosti koji je sada u fazi nacrta, bude usvojen što pre, jer to predstavlja jasan signal da da… »

Joksimović: Ne očekuje se da Srbija prizna Kosovo

Danas 18.11.2017
Pravno obavezujući sporazum je odavno na dnevnom redu, ono što je još nejasno je sadržina tog dokumenta, ali je bitno da se ne očekuje da Srbija prizna nezavisnost Kosova, izjavila je direktorka Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović. On… »

Dačić ponudio pomoć Grčkoj

Danas 17.11.2017
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je ambasadora Grčke u Republici Srbiji Elijasa Elijadesa, saopštilo je MSP. Ministar je ponovio izraze svog najdubljeg saučešća povodom poplava koje su… »

Napadnuti kontrolor u bolnici zbog udaraca u glavu

Danas 18.11.2017
Kontrolor Milan Panić, koga su juče pretukle dve osobe i koji je zadobio više udaraca u glavu, nalazi se u KBC Zemun. Napad se dogodio juče oko podneva u vozilu na liniji 610. Putnik je zatečen bez karte, a nije želeo da plati posebnu kartu, niti da… »

Radnici Pošte odustali od generalnog štrajka

Danas 18.11.2017
Generalnog štrajka radnika Pošta Srbije koji je bio najavljen za ponedeljak neće biti. Ovo su danas na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić saopštili predstavnici reprezentativnih sindikata. Na sastanku koju je održala sa v.d direktorkom… »

Gvineja Bisao nije priznala Kosovo

Danas 17.11.2017
Nisam video nijedan papir koji govori da je Gvineja Bisao priznala Kosovo, izjavio je danas premijer te zemlje Umaro Sisoko Embaloa. On je to izjavio posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, koji je novinarima rekao da je… »