Izvor: Dnevnik/Kultura arhiva vesti 18.11.2017

U galerija Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu izložba posvećenu Gustavu Klimtu

Dnevnik 18.11.2017
Dokumentarna izložba „Gustav Klimt - preteča moderne” biće otvorena sutra u 19 časova u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu. Izložba, koju organizuju BKC i Austrijski kulturni forum, sastoji se od 15 panela koji kroz tekst i… »

Kvintet Beogradske filharmonije u Zavodu za kulturu Vojvodine

Dnevnik 18.11.2017
U Zavodu za kulturu Vojvodine večeras u 20 sati, biće održan četvrti koncert iz aktuelnog serijala koji traje do kraja godine, sa nastupima više od 20 ansambala kamerne muzike. Na večerašnjem koncertu nastupa duvački kvintet Beogradske… »

Preminuo Gitarista AC/DC, Malkolm Jang

Dnevnik 18.11.2017
KANBERA: Legendarni gitarista i suosnivač grupe "Ej-Si/Di-Si" (AC/DC) preminuo je danas, u 64. godini života, nakon trogodišnje borbe sa demencijom, zbog čega je bio prisiljen da se povuče iz benda. "Sa najdubljim žalom, AC/DCsaopštava da je… »

NS koncert godine: Na Spensu Ateist rep, Ju grupa, Dubioza kolektiv..

Dnevnik 18.11.2017
Velika sala Spensa i ove godine 9. decembra, po 18. put ugostiće ljubitelje rokenrola, gitarskih rifova i pozitivne atmosfere na “NS Koncertu godine”. Od prvog koncerta 1993. godine do danas na bini Spensa u okviru ove muzičke manifestacije… »

Održano prvo donatorsko veče Bitefa

Dnevnik 18.11.2017
Na prvoj donatorskoj večeri Bitef festivala, koja je okupila predstavnike diplomatskog kora, te brojne ličnosti iz poslovnog, umetničkog i javnog života, priređena je aukcija dela naših poznatih umetnika Vladimira Veličkovića, Uroša Đurića… »

Još jedan koncert Amire Medunjanin u Novom Sadu

Dnevnik 18.11.2017
Novosadski koncert Amire Medunjanin i pijaniste Bojana Zulfikarpašića, zakazan za 15. decembra, odavno je rasprodat. Tako je Muzička omladina Novog Sada, kako „Dnevnik” saznaje, odlučila da poklonicima sevdalinki u džez maniru omogući još jedan… »

Zatvaranje Novosadskog džez festivala uz Bilija Kobama

Dnevnik 18.11.2017
Na redu je i poslednje veče Novosadskog džez festivala. U Srpskom narodnom pozorištu program večeras otvara bubnjar Bili Kobam, sa bendom u kojem sviraju Mihael Mondesir (bas), Stiv Hamilton (klavijature), Kamelia Ben Noser (klavijature) i Emilio… »

Izložba posvećena Milanu Delčiću u Ateljeu 212

Dnevnik 18.11.2017
BEOGRAD: Izložba fotografija "Krenuo sam davno", posvećena kultnom multimedijalnom umetniku i pevaču grupe "U škripcu" Milanu Delčiću-Delči (1960-2011), biće otvorena sutra, na njegov rođendan, u Ateljeu 212. Posetioci će u foajeu Ateljea 212… »

U Pozorištu mladih priprema se „Evgenije Onjegin”

Dnevnik 18.11.2017
Dramska scena Pozorišta mladih polovinom decembra biće bogatija za jednu novu predstavu - “Evgenije Onjegin”, rađenu po čuvenom Puškinovom delu, koje je dramatizovao Fedor Šili, a režira je Boris Liješević, koji je na scenu ovog teatra dosad… »