Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 18.11.2017

Rusija 11. put blokirala rezoluciju o Siriji

Glas Amerike 18.11.2017
Rusija je ponovo u petak stavila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti kojom bi se produžila istraga o upotrebi hemijskog oružja u Siriji – samo dan nakon što je odbacila sličnu rezoluciju. To je 11.put da je Rusija stavila veto na rezoluciju o… »

Preminuo Malkolm Jang iz AC/DC

Glas Amerike 18.11.2017
Malkolm Jang, koosnivač rok grupe AC/DC preminuo je u 64. godini, navodi se u izjavi objavljenoj na sajtu ove grupe. “Danas vas sa dubokim žaljenjem I tugom AC/DC obaveštava da je Malkolm Jang preminuo”, navodi se u izjavi. Malkolm Jang se nekoliko… »

Članovi vladajuće stranke Zimbabvea o Mugabeovoj smeni

Glas Amerike 18.11.2017
Članovi vladajuće partije Zimbabvea ZANU-PF razgovaraće u nedelju o smeni Roberta Mugabea sa mesta predsednika države i stranke, prenosi Rojters. Dvoje anonimnih članova te stranke reklo je Rojtersu da će na vlast ponovo postaviti smenjenog… »

U martu beogradski izbori, bez vanrednih parlamentarnih

Glas Amerike 18.11.2017
U martu će biti održani redovni beogradski izbori, dok vanrednih parlamentarnih neće biti, odlučio je Glavni odbor SNS na predlog lidera stranke Aleksandra Vučića. Članica Predsedništva stranke Maja Gojković rekla je da je odluka doneta nakon… »

Nebinarna osoba Karli Mičel: "To sam što jesam"

Glas Amerike 18.11.2017
Zahvaljujući novom zakonu, stanovnici Kalifornije koji se ne identifikuju kao muškarci ili žene, sada mogu da odaberu treću opciju na svojim vozačkim dozvolama ili izvodima iz matične knjige rođenih. Novinarka Glasa Amerike Dženija Dulo… »

Eksperimentalna terapija gena spasila dečaka sa retkom bolešću

Glas Amerike 18.11.2017
Jedan devetogodišnji dečak sa neizlečivom kožnom bolešću, koji je bio u kritičnom stanju, ponovo ide u školu i živi normalan život. Njegov primer je jedan od najilustrativnijih koji opisuju šta terapija genima može da postigne. Ovaj dečak… »

Bogdan Bogdanović: Doći će i ta zlata

Glas Amerike 18.11.2017
Posle mnogo godina, srpska košarka ponovo ima čitavu petorku u NBA ligi. Starosedeocima Nikoli Jokiću, Nemanji Bjelici i Bobanu Marjanoviću, ove sezone su se pridružili Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović, koji je ove nedelje sa svojim Sakramento… »

Sudija iz Ohaja: "Spavao sam sa 50 žena"

Glas Amerike 18.11.2017
Sudija vrhvovnog suda Ohaja Bil O’Nil, koji je kandidat demokrata za guvernera te države, napisao je na svom Fejsbuku da je imao seksualne odnose sa “otprilike 50 veoma atraktivnih žena”. 70-godišnji O’Nil je ovakvu izjavu obrazložio time što… »