Izvor: Pravda arhiva vesti 18.11.2017

Vučić prelomio: Samo beogradski izbori, parlamentarni kada bude vreme

Pravda 18.11.2017
Sednica Glavnog odbora SNS počela je danas nešto posle 11 časova, a prethodila joj je sednica predsedništva stranke. Predsednik SNS Aleksandar Vučić je otvarajući sednicu GO naveo da će jedna od tačaka dnevnog reda biti i odluka o pitanju… »

Spreman da umre za ispravnu stvar: Mugabe ne podleže pritiscima ni po cenu života! (video)

Pravda 18.11.2017
Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe i njegova supruga Grejs „spremni su da umru za ono što je ispravno“ i nemaju nameru da se povuku kako bi opravdali ovonedeljni puč u Zimbabveu, rekao je Mugabeov nećak Patrik Žuvao. On se telefonom obratio… »

Kolinda poručuje Srbiji: Puno će vode proteći Dunavom pre nego što postanemo prijatelji

Pravda 18.11.2017
Predsednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da će "puno vode proteći Dunavom pre nego će što će Hrvatska i Srbija moći reći da su prijateljske države", ali da to ne znači da ne mogu razgovarati. "Već su učinjeni neki pomaci… »

Poleteo ruski A-100: "Nevidljivost" američkih aviona više ne postoji! (video)

Pravda 18.11.2017
Najnoviji ruski "leteći radar" A-100 danas je uspešno izveo svoj prvi let - objavio je Koncern za radioinžinjering "Vega". Prvi let A-100, koji je nazvan "višenamenski avio-kompleks za radarsko osmatranje i navođenje", izazvao je veliku pažnju… »

Nezadovoljan vučićevom odlukom: Vulin moli predsednika da je još jednom preispita

Pravda 18.11.2017
Lider PS i ministar Aleksandar Vulin pozvao je lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne odbacuje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora. - Ponašanje partija DOS-a govori da sam u pravu. Čim su čuli da ne moraju da izađu pred… »

Eksplozivom na Putina: Telefonske dojave digle bezbednosne službe na noge (video)

Pravda 18.11.2017
"Telefonski teroristi" dojavili su da je postavljeno 50 bombi u Sankt Peterburgu, delom i na trasi kojom je prolazio Vladimir Putin, saopštio je Kremlj. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da nijedna pretnja "nije potvrđena" i nije uticala na… »

Nemci napuštaju Kosovo — traže formiranje vojske Evrope (video)

Pravda 18.11.2017
Nemačka vojska je u velikoj reorganizaciji, a njeni prioriteti su usmereni na dešavanja na istoku Evrope i na zahtev za formiranje zajedničke evropske vojske za koju Nemačka ozbiljno lobira. Posle holandskih trupa Kfora, svoj odlazak sa Kosova i… »

Sve pogađa: Pogodio je Trampovu pobedu, a za 2018. predviđa...

Pravda 18.11.2017
Prošle godine pogodio je da će na američkim izborima pobediti Donald Tramp. Kreg Hamilton Parker, samozvani britanski vidovnjak koji je predvideo pobedu Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima, objavio je svoja predviđanja za 2018… »

Raskol u federaciji! Hrvati udarili na Bakira: Izetbegović ključni faktor nestabilnosti u ovom delu sveta

Pravda 18.11.2017
Glavno veće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) ocenilo je da su postupci člana Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakira Izetbegovića ključni faktor nestabilnosti u ovom delu sveta. Iz HNS-a su, povodom izjava Izetbegovića koji je juče u… »

Fitilj dogoreva: Amerikanci pokušavaju da se uguraju u pakleni plan Saudijske Arabije i Izraela u Libanu!

Pravda 18.11.2017
Želja Saudijske Arabije je da pritiskom na Haririja izazove ozbiljnu političku nestabilnost u Libanu, kako bi se otvorilo još jedno polje sukoba u velikom hladnom ratu koji se odvija na prostoru Persijskog zaliva, ocenjuje istoričar Nemanja Starović… »