Izvor: RT Kragujevac/Regioni arhiva vesti 18.11.2017

Nema vanrednih parlamentarnih izbora

RT Kragujevac 18.11.2017
Parlamentarni izbori biće održani kad za njih bude bilo vreme, a beogradski izbori redovno – u martu, odlučio je Glavni odbor Srpske napredne stranke na predlog lidera partije Aleksandra Vučića. Pre sednice Glavnog odbora, održana i sednica… »

Svat pucao iz vozila kod „Čika Dače“ – oduzet pištolj

RT Kragujevac 18.11.2017
Pripadnici Policijske uprave Kragujevac, oduzeli su gasni pištolj, kojim je u svadbenoj koloni pucano iz vozila. Policajci su zaustavili kolonu svatova, kod stadiona „Čika Dača“, i kod 28-godišnjeg mladića iz Aranđelovca, pronašli i oduzeli… »

Požar u Kliničkom centru Kragujevac

RT Kragujevac 18.11.2017
U Kliničkom centru u Kragujevcu danas popodne izbio je požar, a dim koji se širio uznemirio je pacijente i sugrađane. Požar je ugašen, nije bilo povređenih niti ugroženih pacijenata. Uzrok požara biće utvrđen narednih dana. Požar je izbio u… »

Novi pravilnik za odloženo plaćanje robe

RT Kragujevac 18.11.2017
Od danas je na snazi novi pravilnik za trgovce, koji prodaju robu ili usluge na odloženo plaćanje. Novim pravilnikom zakonodavac želi da natera trgovce da u obrascu precizno evidentiraju da li će naplaćivati kamatu, visinu učešća ili popust ako… »

Ivica Momčilović na čelu Socijalno-ekonomskog saveta

RT Kragujevac 18.11.2017
U narednih godinu dana Socijalno-ekonomskim savetom Kragujevca, predsedavaće Ivica Momčilović, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu i pomoćnik gradonačelnika. Ovo telo čiji je cilj ostvarivanje ekonomskih i socijalnih sloboda i prava svakog… »

Jesenji turnir u boćanju

RT Kragujevac 18.11.2017
Boćarski klub osoba sa invaliditetom „Alka“, organizovao je u Sportskoj hali Park u Kragujevcu, turnir na kome su, pored članova boćarskih klubova i Udruženja osoba sa invaliditetom iz Kragujevca, učestvovali i klubovi iz drugih gradova Srbije… »

Radnički nerešeno sa Bežanijom

RT Kragujevac 18.11.2017
Fudbaleri Radničkog, u 14. kolu Prve lige Srbije, igrali su danas nerešeno na stadionu Čika Dača sa ekipom Bežanije iz Beograda 1:1. Radnički je nanizao pet utakmica bez pobede. Radnički je osvojio bod u poslednjoj utakmici pred svojim navijačima… »

Do sada 31 profesionalni upravnik zgrada

RT Kragujevac 18.11.2017
Završena je prva i druga obuka za sticanje licence za profesionalne upravnike zgrada, tako da je region Šumadije i Pomoravlja dobio 31-og profesionalnog upravnika zgrada. Sa licencom mogu da se zaposle kod nekog ili da sami osnuju firmu. Privredna… »

EU i Kragujevac partneri u osnaživanju civilnog društva

RT Kragujevac 18.11.2017
Grad Kragujevac jedan je od pet gradova u Srbiji potpisnika Memoranduma o saradnji u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji finansira Evropska Unija, a sprovodi Razvojni program Ujedninjenih nacija (UNDP). Cilj… »

U Šumaricama odata počast 1300 kaplara

RT Kragujevac 18.11.2017
Kraj spomenika 1300 kaplara u Šumaricama, položeni su venci i cveće, u čast prolaska četiri čete Skopskog đačkog bataljona kroz Kragujevac na front kod Kolubare. U Kragujevcu je obeleženo 103 godine od prolaska četiri čete Skopskog đačkog… »