Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 18.11.2017

Preminuo poznati modni kreator Azedin Alaja

RTS 18.11.2017
Tunižanski modni kreator Azedin Alaja, čije su haljine nosile poznate žene od Holivuda do Bele kuće, preminuo je u 77. godini. Poznat po svom modnom buntovništvu, Alaja je decenijama bio naširoko hvaljen širom Pariza, uprkos tome što nije… »

Džejmi Oliver zabranio ćerki da objavljuje selfije na društvenim mrežama

RTS 18.11.2017
Popularni britanski TV kuvar Džejmi Oliver rekao je da je zabranio svojoj 14-godišnjoj kćerki da objavljuje selfije, i dodao da su su oni „nezdravi šećer društvenih mreža“. „Zabranili smo Dejzi da pravi selfije i većinom i ne pravi, ali ih… »

Manuši Čilar iz Indije Mis sveta 2017

RTS 18.11.2017
Indijska lepotica Manuši Čilar izabrana je za Mis sveta 2017. godine. U finalu izbora za Mis sveta, koje je održano u kineskom gradu Sanja, krunu je ponela 20-godišnja studentkinja medicine iz savezne države Harajana, preneli su indijski mediji. Za… »

Pridvorica – spomenik seljaku, sarkofag i još ponešto

RTS 18.11.2017
U Pridvorici kod Čačka meštani su, uz put, napravili spomen-područje „Tošin do“. Pored spomenika seljaku, krajputaša i nekoliko obeležja izginulim u ratovima, nalazi se i sarkofag pronađen u njihovom selu. Želja im je da privuku turiste i… »

Nasa: Ovim gradovima prete poplave

RTS 18.11.2017
Uz pomoć svojih specijalnih alata, Nasini naučnici su došli do zaključka kojim priobalnim gradovima u svetu preti najveća opasnost od potapanja u slučaju topljenja određenih delova ledenog pokrivača Grenlanda i Antarktika, a usled globalnog… »

Preminuo Malkom Jang, osnivač i gitarista grupe „AC-DC“

RTS 18.11.2017
Malkom Mičel Jang, suosnivač, kompozitor, gitarista i prateći vokal u čuvenom australijskom hard rok sastavu „AC/DC“, preminuo je u 65. godini života. „S iskrenom tugom danas moramo da objavimo da je preminuo Malkom Jang. Malkom je, zajedno s… »

Novim singlom „Đe Će Ko“, Frenki, Kontra i Indigo najavljuju album „Egzil“

RTS 18.11.2017
„Đe Će Ko“, pesma k'o stvorena za odjekivanje iz kola i sa žurki, predstavlja energičnu pripremu pred muzičko uzletanje – album „Egzil“, tvrde Frenki, Kontra i Indigo. Produkcija iza koje stoji Indigo je izuzetno inventivna, a Frenki i… »

Tramp zamrzava odluku o trofejima iz lova na slonove

RTS 18.11.2017
Američki predsednik Donald Tramp rekao je da odlaže stupanje na snagu odluke o dozvoljavanju unošenja u SAD trofeja iz lova na slonove dok ne „preispita sve činjenice o konzervaciji“. Odluka, koja je objavljena u petak, a kojom se dozvoljava… »