Izvor: Sandžak press arhiva vesti 18.11.2017

SNS odlučio – nema vanrednih parlamentarnih izbora

Sandžak press 18.11.2017
Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) odlučio je da će beogradski izbori biti održani u martu, a republički kada za to bude vrijeme. Odlukom je potvrđen prijedlog vođe stranke Aleksandra Vučića. Vučić je ranije rekao kako ima dosta razloga… »

U decembru Kongres BDZ-a – Bit će utvrđena strategija djelovanja i poduzeti krupni reformistički koraci

Sandžak press 18.11.2017
U Novome Pazaru 18. 11. 2017. godine održano je Predsjedništvo Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka. Na sjednici su razmatrane realizacije prethodnih odluka i podnijeta informacija o aktivnostima u prethodnom periodu. Članovi Predsjedništva… »

Zukorlić: ‘Srbija pretjerala prema Izetbegoviću; Bosna se ne cijepa bez rata; Sandžaku je potreban specijalni status’

Sandžak press 18.11.2017
Narodni poslanik muftija dr. Muamer Zukorlić gostujući u emisiji “Da se ne lažemo” kazao da je reakcija na izjavu Bakira Izetbegovića potvrda koliko su odnosi u regionu senzibilni. “Izetbegovićeva izjava ne zaslužuje tako oštru reakciju. On… »

„Himna sandžačkih partizana“ kao svjedočanstvo zajedničkih težnji Bošnjaka, Srba i Crnogoraca za očuvanjem…

Sandžak press 18.11.2017
Osjetio sam potrebu da u susret Danu Sandžaka, podijelim sa Vama jednu zaboravljenu pjesmu iz naše prošlosti: himnu slavne TREĆE PROLETERSKE SANDŽAČKE UDARNE BRIGADE, koja je i najzaslužnija, za formiranje Zemaljskog antifašističkog vijeća… »

Nema oboljelih od malih boginja u Novom Pazaru

Sandžak press 18.11.2017
Na području Novog Pazara nema dece obolele od malih boginja. Ovo je za naš list potvrdio dr Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje. – Međutim, zabrinjava činjenica da je i dalje nizak procenat dece obuhvaćene vakcinom MMR. Za devet… »

Mejštani Mazaraća uskoro dobijaju vodu

Sandžak press 18.11.2017
Oko 260 meštana u selu Mazarać kod Vladičinog Hana, trebalo bi uskoro da dobije vodu za piće sa gradske mreže, jer se izgradnja vodovodne mreže privodi kraju, a postvaljanje cevovoda u dužini od oko 3,5 kilometara već je završeno. Cevovod stanice… »

Bjelopoljac pao sa visine od 12 metara

Sandžak press 18.11.2017
Električar Šućro Pućurica (50) iz Bijelog Polja teško je povrijeđen juče oko 10 sati dok je radio na popravci krova u Industrijskoj zoni u naselju Nedakusi. Pućurica, inače radnik kompanije Franca-mesopromet, nalazio se na ravnom limenom krovu… »

Nove prostorije za obolele od TBC

Sandžak press 18.11.2017
Pacijenti koji boluju od tuberkuloze od danas borave u adaptiranom delu Pneumoftiziološkog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru, saopštila je ova zdravstvena ustanova. “Zaseban deo, namenjen isključivo pacijentima obolelim od tuberkuloze, čiji se… »

Decenija od prijepoljskog podviga vijeka

Sandžak press 18.11.2017
Prvo što sam na najvišem vrhu sveta osetio to je jedno ispunjenje, ostvarenje životnog sna. Sve muke i nevolje iscrpljujućeg penjanja nestale su pred izuzetnim osećajem. Želeo sam tada da zagrlim svoje najbliže, sve Prijepoljce, celu Srbiju…… »

TINEJDŽER SILOVAO SESTRU – “Sreća da su ga uhapsili, ko zna šta bi radio drugim djevojčicama”

Sandžak press 18.11.2017
Strasti u Novom Pazaru se ne smiruju nakon što se saznalo da je tinejdžer romske nacionalnosti K. B. (17) obljubio sedmogodišnju sestru. Sugrađani su toliko ogorčeni da su hteli da linčuju silovatelja, koji je gnusno nedelo priznao. Policiju o… »