Izvor: SEEbiz arhiva vesti 18.11.2017

SNS odlučio: Nema vanrednih parlamentarnih izbora

SEEbiz 18.11.2017
BEOGRAD - Srbija neće ići na vanredne republičke izbore i beogradski izbori će biti najverovatnije u martu, saopšteno je nakon sednice Glavnog odbora SNS. Kako je rekla Maja Gojković, odluka je doneta na osnovu predloga lidera SNS i predsednika… »

U Kuršumliji uništavaju plantaže malina i kupina

SEEbiz 18.11.2017
ŽUČ - Najveći plantažeri u kuršumlijskim selima zbog niskih cena maline i kupine uništavaju svoje plantaže, vade, spaljuju i preoravaju višegodinje zasade. U jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji, proizvodnja malina i kupina su bile… »

Gvineja Bisao priznala Kosovo samo na latinici, na ćirilici ga ne priznaje

SEEbiz 18.11.2017
BEOGRAD - Slučaj Gvineje Bisao samo je poslednji u nizu primera da su podaci o zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova različiti u Prištini i u Beogradu, ali je prvi put da odgovor na to pitanje zavisi od toga da li ga tražite na ćirilici ili na… »

Washington odobrio prodaju sustava Patriot Poljskoj

SEEbiz 18.11.2017
WASHINGTON - SAD je u petak odobrio prodaju proturaketnih sustava Patriot Poljskoj za iznos od 10,5 milijardi dolara. Ugovor se odnosi na četiri radara i kontrolne stanice, 16 lansirnih rampi i 208 raketa kopno-zrak kao i na dodatnu opremu nužnu za… »

Američka novinarka u Sloveniji traži materijal za knjigu o Trumpovoj obitelji

SEEbiz 18.11.2017
LJUBLJANA - Američka novinarka Nina Burleigh, suradnica revije Newsweek i autorica više popularnih bestselera, među kojima je i onaj o ljubavnom životu Johna F. Kennedyja, u Europi prikuplja materijal za svoju knjigu o Donaldu Trumpu, a trenutno u… »

Streaming servisi zaslužni za globalni rast autorskih naknada

SEEbiz 18.11.2017
LONDON - Globalni iznosi autorskih naknada kreativaca širom svijeta premašili su iznos od 9 milijardi eura tijekom 2016.! Rezultati su to Globalnog izvješća Međunarodne konferederacija društava autora i skladatelja CISAC, čiji je član i HDS ZAMP… »

Apple odgodio lansiranje pametnog zvučnika HomePod

SEEbiz 18.11.2017
SAN FRANCISCO - HomePod, Appleov odgovor na Amazonov Echo i Googleov pametni zvučnik, predstavljen je u lipnju. Apple je objavio da će biti dostupan u prosincu, ali je kompanija objavila da odgađa lansiranje do 2018. "Jedva čekamo da ljudi dožive… »

Trump ipak povukao dozvolu za uvoz slonovih trofeja

SEEbiz 18.11.2017
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump zamrznuo je u petak navečer dopuštenje za uvoz trofeja slonova ubijenih u Zimbabveu i Zambiji, samo 24 sata nakon što je njegova administracija izdala kontroverznu objavu o ponovnom uvođenju tih dozvola… »

Dinarska obveznica na indeksu JP Morgana u 2018.

SEEbiz 18.11.2017
BEOGRAD - Dinarska desetogodišnja obveznica Republike Srbije u 2018. godini biće uvrštena na listu hartija od vrednosti američke investicione banke JP Morgan, očekuje guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković. Sa JP Morgan-om, koji… »

Obnova simbola otpora: Vukovarski vodotoranj iduće godine u novom ruhu

SEEbiz 18.11.2017
VUKOVAR - Vukovarski Vodotoranj zasigurno je jedan od najvećih simbola nove hrvatske države. Mitsku priču o braniteljima koji su svaku noć postavljali na njegov vrh hrvatsku zastavu, da bi nakon svanuća služila okupatoru kao meta za vježbanje… »