Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 18.11.2017

Vučić: Moj predlog je izlazak samo na gradske izbore

Slobodna Evropa 18.11.2017
Lider Srspke napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju na Glavnom odboru stranke danas rekao da je njegov predlog da se u martu održe samo redovni izbori u Beogradu. "Moj predlog je da idemo na parlamentarne izbore kad im… »

Grabar Kitarović: Još će vode Dunavom proteći dok Srbija i Hrvatska postanu prijateljske

Slobodna Evropa 18.11.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je jutros u Vukovaru, na 26. godišnjicu pada tog hrvatskog grada, da su u odnosima Srbije i Hrvatske napravljeni neki pomaci, ali i da će "puno vode proteći Dunavom dok dve države postanu… »

Hariri potvrdio da će u sredu biti u Bejrutu

Slobodna Evropa 18.11.2017
Libanski premijer u ostavci Saad Hariri potvrdio je danas u Parizu da će se vratiti u Bejrut za državni praznik 22. novembra, i najavio da će tada izneti svoje stavove o političkoj situaciji u zemlji, prenosi Beta. "Otići ću u Bejrut narednih dana u… »

Zimbabve: U nedelju odluka o razrešenju Mugabea

Slobodna Evropa 18.11.2017
Iz vladajuće partije u Zimbabveu, Zanu-PF, saopšteno je da će u nedelju ujutru biti održan sastanak centralnog komiteta na kome će dužnosti biti razrešen 93-ogodišnji predsednik Robert Mugabe, prenosi Rojters pozivajući se na izvore iz te… »

Kod španskih obala spaseno više od 250 migranata

Slobodna Evropa 18.11.2017
Kod Španije spašeno više od 250 migranata Više od 250 migranata spašeno je danas blizu španskih obala, saopštila je pomorska spasilačka služba i dodala da još plovila pluta. Tokom dana je ukupno spašeno 266 ljudi na 24 improvizovana broda, a… »

Argentina intenzivirala potragu za nestalom podmornicom

Slobodna Evropa 18.11.2017
Argentinska mornarica pojačala je u južnom Atlantiku potragu za podmornicom s 44 člana posade s kojom nema radio veze već tri dana, prenosi BBC. Kako je izjavio predsednik te zemlje, Maurisio Makri, koriste se sva nacionalna i međunarodna sredstva za… »

Kurjak: Viđala sam Mirjanu Marković u Moskvi

Slobodna Evropa 18.11.2017
„Mislim da neke strukture u ruskoj političkoj eliti nisu nikada prebolele raspad SSSR-a, odvajanje nekih ključnih država, pre svih Belorusije i Ukrajine. Ideja povratka imperije (nekadašnjeg SSSR-a, prim. red.) u nekim segmentima postoji, ali lično… »

Žene u crnom odale poštu žrtvama iz Vukovara

Slobodna Evropa 18.11.2017
Žene u crnom danas su akcijom ćutanja u crnini u centru Beograda, povodom godišnjice pada Vukovara, odale poštu žrtvama stradalim u Vukovaru, tokom rata u Hrvatskoj, prenosi Beta. U akciji su učestvovali i predstavnici Inicijative mladih za ljudska… »

Hrvatska obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Slobodna Evropa 18.11.2017
Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice, na koju je tijekom tromjesečne opsade Vukovara 1991. svakodnevno padalo po nekoliko stotina topničkih projektila, u Vukovaru se u subotu obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara… »

Emir Imamović Pirke: Agonija bez kraja je priča o BiH

Slobodna Evropa 18.11.2017
Emir Imamović Pirke, manje poznati pisac s prijelaza stoljeća. Skoro 25 godina se bavi novinarstvom i drugim vrstama neposredne proizvodnje teksta. Rođen u Tuzli, živio u Sarajevu, stanuje u Šibeniku. Iskreno, prezire skoro sve što vole mladi i… »