Izvor: Sputnik arhiva vesti 18.11.2017

Kolinda prošetala „zenga“ cipele, obuću „vukovarskih branitelja“

Sputnik 18.11.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović došla je u Vukovar u žutim cipelama proizvedenim u fabrici „Borovo“, čime je „poslala neobičnu poruku“. Kako piše hrvatski „Dnevnik“, u pitanju su vukovarske žute „Borovo“ čizme… »

Đukanović: Nije isključena moja kandidatura za predsednika

Sputnik 18.11.2017
Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio je da ne isključuje mogućnost da se kandiduje na predsedničkim izborima u Crnoj Gori. DPS će na predstojećim predsedničkim izborima predložiti dovoljno kvalitetnog kandidata, sa kojim… »

Crna Gora preplavljena čituljama i plakatima nerođenim devojčicama (foto)

Sputnik 18.11.2017
U crnogorskim gradovima pojavili su se plakati i čitulje sa upozorenjima na zloupotrebu prenatalnih testova za rano otkrivanje pola deteta i praksu selektivnih abortusa. „Ovim putem vas obaveštavamo da se u Crnoj Gori godišnje izvrši veliki broj… »

Izum koji menja stvari, lak za nokte štiti od silovanja

Sputnik 18.11.2017
Generacijama se prepričavaju devojkama saveti da kada izađu u grad piju samo flaširana pića koja su otvorena pred njima. Danas smo otišli korak dalje, jer se događa da devojke postaju mete seksualnog napada — podmeće im se takozvana „droga za… »

Erdogan: Poverenje u NATO je pod znakom pitanja

Sputnik 18.11.2017
Poverenje u NATO je pod ozbiljnim znakom pitanja, izjavio je večeras predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, komentarišući odbijanje Alijanse da pomogne Ankari u oblasti protivvazdušne odbrane. „Pitanje poverenja u ovu organizaciju je pod ozbiljnom… »

Anti-gej političar uhvaćen sa muškarcem

Sputnik 18.11.2017
Republikanski poslanik u Ohaju Ves Gudman, poznat po veoma konzervativnim stavovima, podneo je ostavku jer je „uhvaćen tokom seksualnog odnosa sa muškarcem u kancelariji“. Kako prenosi britanski „Independent“, 33-godišnji Gudman je tokom… »

Ko je veća pretnja zapadnoj demokratiji — Rusija ili Džordž Soroš?

Sputnik 18.11.2017
Kao što je opštepoznato, Rusija je kriva za sve. Kriva je za „bregzit“, za izbor Donalda Trampa za predsednika Amerike, za nedavni referendum u Kataloniji koji je podstican iz Rusije kako bi se stvorila nestabilnost u Evropi, ustvrdila je ovih dana… »

Haradinaj: Kasnili smo, zato nije bilo obraćanja sa Mogerinijevom

Sputnik 18.11.2017
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da konferencije za medije sa Federikom Mogerini nije bilo zbog „kašnjenja i diskusija koje su oduzele malo više vremena“. Kako kaže, nije tačno da konferencije za medije nije bilo zato što se ona uvredila… »

Generalni sekretar NATO-a ponovo se izvinio Erdoganu

Sputnik 18.11.2017
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je danas telefonom predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da bi se još jednom izvinio zbog incidenta na vežbama NATO-a koje su održane od 8. do 17. novembra u Norveškoj. Prema informacijama… »

Ruski stručnjaci iz Ermitaža pomažu Siriji da sačuva nasleđe

Sputnik 18.11.2017
Državni Ermitaž i Kulturna fondacija Aga Kana potpisali su danas Memorandum o saradnji u okviru šestog Sanktpeterburškog međunarodnog kulturnog foruma, saopštio je muzej. Memorandum su potpisali generalni direktor Ermitaža Mihail Pjotrovski i Lui… »