Kultura arhiva vesti 18.11.2017

Tragični kraj srpskog Džemsa Dina

Politika 18.11.2017
U Kinoteci izložba o glumcu Milošu Miloševiću, koji je šezdesetih godina 20. veka snimao u Holivudu. Krajem pedesetih godina prošlog veka Miloš Milošević došao je iz Knjaževca u Beograd bez bilo kakvog sna o filmskoj karijeri, a još manje nade… »

Indijka Manuši Čilar nova Mis sveta

Radio 021 18.11.2017
Indijka Manuši Čilar pobedila je na 67. izboru za Mis sveta. Ona je svojoj državi donela šestu titulu u izboru za najlepšu ženu na svetu. Isti broj pobeda na izborima za Mis sveta ima i Venecuela. "Hvala svima na neprestanoj ljubavi, podršci i… »

Kvintet Beogradske filharmonije u Zavodu za kulturu Vojvodine

Dnevnik 18.11.2017
U Zavodu za kulturu Vojvodine večeras u 20 sati, biće održan četvrti koncert iz aktuelnog serijala koji traje do kraja godine, sa nastupima više od 20 ansambala kamerne muzike. Na večerašnjem koncertu nastupa duvački kvintet Beogradske… »

U galerija Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu izložba posvećenu Gustavu Klimtu

Dnevnik 18.11.2017
Dokumentarna izložba „Gustav Klimt - preteča moderne” biće otvorena sutra u 19 časova u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu. Izložba, koju organizuju BKC i Austrijski kulturni forum, sastoji se od 15 panela koji kroz tekst i… »

Preminuo Gitarista AC/DC, Malkolm Jang

Dnevnik 18.11.2017
KANBERA: Legendarni gitarista i suosnivač grupe "Ej-Si/Di-Si" (AC/DC) preminuo je danas, u 64. godini života, nakon trogodišnje borbe sa demencijom, zbog čega je bio prisiljen da se povuče iz benda. "Sa najdubljim žalom, AC/DCsaopštava da je… »

Premijera Orfeja: Opera nije elitistička umetnost sedih glava

Kurir 18.11.2017
Prvi put u Srbiji, večeras će, na sceni Madlenijanuma, publika moći da vidi i čuje operu „Orfej“ Klaudija Monteverdija, kojom se obeležava 450 godina od njegovog rođenja i 410 godina od izvođenja ovog dela na dvoru mantovskog vojvode Gonzage… »

Mišel Obama je obožavala njegove kreacije: Umro čuveni modni kreator Azedin Alaja!

Kurir 18.11.2017
To je saopštila Federacija visoke mode Francuske bez navođenja detalja. Azedin Alaja, poreklom iz Tunisa, bio je poznat kao modni buntovnik. Decenijama je živeo i radio u Parizu, ali nije učestvovao u sezonskim modnim feštama u glavnom gradu… »

(Foto 18+) Hajdi Klum kao od majke rođena: Manekenka golim, vrelim telom u petoj deceniji zapalila internet!

Kurir 18.11.2017
Bivša manekenka se ovaj put potpuno skinula, legla na plažu i fotografisala se bez odeće. Fotografiju je objavila na Instagramu, a na njoj je u prvom planu njena guza koja se presijava na suncu. CALIFORNIA DREAMING … »

(Foto) ne zna se koja je lepša: Slobodu i Draganu Mićalović svi znate, a evo kako izgleda njihova treća sestra

Kurir 18.11.2017
Tu je i treća sestra, Mirjana, koja se ne bavi javnim poslom. Ipak, zajednički trenuci spajaju ove tri sestre pa su tako ovekovečile i jedan momenat sa slavlja na kojem su bile prisutne. Sloboda je fotografiju objavila na svom Insatgramu, a za kratko… »

Osudili su je zbog braka sa 36 godina starijim biznismenom: Manekenka je oštro odbrusila svima i objasnila zbog čega će njen…

Kurir 18.11.2017
Manekenka Ksenija Deli niže velike uspehe u svetu manekenstva. Ipak, ona je najpoznatija po braku sa egipatskim milionerom Osamijem Fatijom Rabahu Al-Šarifom. Svet je saznao za Kseniju Deli od kada se udala za biznismena Osamija Fatija Rabahu Al-Šarifa… »