Politika arhiva vesti 18.11.2017

U martu glasanje samo za Beograd (Foto Video)

Večernje novosti 18.11.2017
GO SNS prihvatio predlog lidera da se ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori. Vučić: Republički izbori kad im dođe vreme, ovu odluku smo doneli u najboljem interesu građana Srbije. U MARTU iduće godine biće održani samo redovni beogradski… »

Živković: Ako SNS izgubi u Beogradu, to ih može koštati vlasti u celoj Srbiji

Kurir 18.11.2017
Lider Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da je strah od gubitka vlasti i na državnom nivou razlog za odluku Srpske napredne stranke ( SNS) da se vanredni parlamentarni izbori ne održe istovremeno sa beogradskim, na proleće iduće godine. On… »

Koha: Ponovo procedura oko "vojske Kosova"

B92 18.11.2017
Priština -- Vlada u Prištini pokrenula je proces donošenja odluke o formiranju vojske Kosova, piše prištinski list "Koha ditore". Kako se navodi, Ministarstvo kosovskih bezbednosnih snaga u petak je pozvalo na javnu raspravu o nacrtu zakona o… »

Vulin savetuje Vučića: Ne odbacuj mogućnost parlamentarnih izbora

Blic 18.11.2017
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin pozvao je danas predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da ne odbacuje mogućnost da parlamentarni izbori ipak budu raspisani. - Ponašanje partija DOS-a govori da sam u pravu. Čim su čuli… »

"Srbija u narednom periodu može da napravi značajan iskorak"

RTS 18.11.2017
Evropska unija insistira na primeni dogovorenog u dijalogu Beograda i Prištine a pre svega na formiranju ZSO. Priština to izbegava a EU je svesna da bez formiranja ZSO nema nastavka dijaloga, rekla je za RTS direktorka Centra za spoljnu politiku… »

Gojković: U SNS neće naći aktere afera

RTV 18.11.2017
BEOGRAD - Ko o čemu lopovi i poštenju, prokomentarisala je članica Predsedništva SNS Maja Gojković izjavu lidera DS Dragana Šutanovca da je ta stranka predala skupštini zahtev za formiranje anketna odbora za ispitivanje afera SNS. Gojković je… »

Dačić ponudio pomoć Grčkoj nakon poplava

Blic 17.11.2017
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je, tokom sastanka sa grčkim ambasadorom Elijasom Elijadesom, izrazio spremnost Vlade Srbije da pruži pomoć Grčkoj, nakon poplava koje su zadesile tu zemlju. "Ministar je ponovio… »

Priština i dalje tvrdi: Gvineja Bisao priznala Kosovo

Blic 17.11.2017
Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je danas navode da Gvineja Bisao nije priznala nezavisnost Kosova. To ministarstvo u Prištini tvrdi da je na sastancima na visokom nivou sa predstavnicima Gvineje Bisao u načelu usaglašeno… »

"Nije tačno da se Mogerini uvredila, kasnili smo..."

B92 18.11.2017
Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da konferencije za medije sa Federikom Mogerini nije bilo zbog "kašnjenja i diskusija koje su oduzele malo više vremena". Kako kaže, nije tačno da konferencije za medije nije bilo zato što se ona… »

Priština manipuliše spiskom država koje su priznale Kosovo

RTV 18.11.2017
BEOGRAD - Gvineja Bisao i Surinam su najnoviji dokazi da Priština manipuliše spiskom zemalja koje su priznale nezavisnosti Kosova, a generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je izjavio danas da Srbija ne može da ne reaguje na… »