Politika arhiva vesti 18.11.2017

U martu glasanje samo za Beograd (Foto Video)

Večernje novosti 18.11.2017
GO SNS prihvatio predlog lidera da se ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori. Vučić: Republički izbori kad im dođe vreme, ovu odluku smo doneli u najboljem interesu građana Srbije. U MARTU iduće godine biće održani samo redovni beogradski… »

Regovanja na odluku SNS o održavanju samo beogradskih izbora

Dnevnik 18.11.2017
Nakon odluke vrha Srpske napredne stranke da se vanredni parlamentarni izbori ne održe zajedno sa beogradskim počela su da stižu i reagovanja analitičara, političara iz opozicije, ali i koalicionih partnera. Stanković: SNS dala prednost državnim… »

Srpska lista: Konsultacije za oružane snage provokacija

RTS 18.11.2017
Najava kosovskog ministarstva bezbednosnih snaga da započne konsultativni proces sa ciljem stvaranja zakonskih pretpostavki za formiranje takozvanih kosovskih oružanih snaga je provokativni čin jednog ministarstva i dela albanskih političkih snaga i… »

Vulin Vučiću: Sad svi napadaju, a bili su vrlo tihi

B92 18.11.2017
Beograd -- Lider PS i ministar Aleksandar Vulin pozvao je lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne odbacuje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora. "Ponašanje partija DOS-a govori da sam u pravu. Čim su čuli da ne moraju da izađu… »

Joksimović: Nema nastavka dijaloga bez formiranja ZSO

Blic 18.11.2017
Evropska unija insistira na primeni dogovorenog u dijalogu Beograda i Prišštine, a pre svega na formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), kaže direktorka Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović, napominjući da Prišština to izbegava, a… »

Gojković: U SNS neće naći aktere afera

RTV 18.11.2017
BEOGRAD - Ko o čemu lopovi i poštenju, prokomentarisala je članica Predsedništva SNS Maja Gojković izjavu lidera DS Dragana Šutanovca da je ta stranka predala skupštini zahtev za formiranje anketna odbora za ispitivanje afera SNS. Gojković je… »

Dačić ponudio pomoć Grčkoj

Danas 17.11.2017
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je ambasadora Grčke u Republici Srbiji Elijasa Elijadesa, saopštilo je MSP. Ministar je ponovio izraze svog najdubljeg saučešća povodom poplava koje su… »

Priština i dalje tvrdi: Gvineja Bisao priznala Kosovo

Blic 17.11.2017
Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je danas navode da Gvineja Bisao nije priznala nezavisnost Kosova. To ministarstvo u Prištini tvrdi da je na sastancima na visokom nivou sa predstavnicima Gvineje Bisao u načelu usaglašeno… »

Oglasio se i Haradinaj: Evo šta je rekao o sastanku sa Mogerinijevom

Vesti online 18.11.2017
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj tvrdi da juče u Briselu nije održao zajedničku konferenciju za novinare sa visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost EU Federikom Mogerini zbog "kašnjenja" i diskusija koje su "oduzele malo više… »

"Priština manipuliše spiskom država koje su priznale Kosovo"

Vesti online 18.11.2017
Gvineja Bisao i Surinam su najnoviji dokazi da Priština manipuliše spiskom zemalja koje su priznale nezavisnosti Kosova, a generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je izjavio danas da Srbija ne može da ne reaguje na te stvari… »