Svet arhiva vesti 18.11.2017

Novi udarac Mugabeu: Stranka ga smenjuje sa mesta predsednika i izbacuje i njegovu bahatu suprugu!

Kurir 18.11.2017
Takođe će smeniti i Mugabeovu suprugu, Grejs iz rukovodstva Ženske lige ZANU-PF, izjavila su danas dva neimenovana izvora iz zimbabveanske vladajuće partije. Umesto Mugabea ponovo će biti postavljen smenjeni potpredsednik Emerson Mnangagva. Mediji su… »

Uhapšena dvojica Srba osumnjičenih za ubistva na Kipru

Politika 18.11.2017
NIKOZIJA - Kiparski ministar pravde Jonas Nikolau izjavio je da su uhapšena dvojica Srba koji se sumnjiče za umešanost u ubistvo četiri osobe prošle godine u gradu Aja Napi i da je započeo proces njihove ekstradicije, preneo je kiparski portal… »

Najnoviji ruski radarski avion izveo prvi let

RTS 18.11.2017
„A-100 premijer“, najnoviji ruski avion za radiolokatorsko osmatranje, izveo je danas svoj prvi let, saopštila je pres služba koncerna „Vega“ koji je razvio ovu letelicu. Višenamenski vazduhoplovni sistem za radiolokatorsko izviđanje i… »

Incident na NATO manevrima Erdogan: Za onakvo nepoštovanje, izvinjenje nije dovoljno

Večernje novosti 18.11.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan reagovao je na izvinjenje NATO-a nakon što se njegovo ime pojavilo na "neprijateljskom posteru" tokom vojne vežbe Alijanse u Norveškoj. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan reagovao je danas na izvinjenje… »

Poplave u Atini odnele 19 života

Večernje novosti 18.11.2017
Broj nastaradalih u poplavama u Atini porastao je na 19 otkrićem beživotnog tela muškarca u skladištu u opštini Mandra i dva tela u moru u zalivu Elfesina, južno od Mandre, izjavili su zvaničnici. Broj nastaradalih u poplavama u Atini porastao je… »

Ruska zima: 250 sudara za 24h, automobili kao sanke VIDEO

B92 18.11.2017
Vladivostok -- VIše od 250 saobraćajnih nesreća dogodilo se za manje od 24h na zaleđenim ulicama Vladivostoka u Rusiji nakon što je pao prvi sneg, piše RT. Kako navode, tokom petka je Vladivostok video 256 udesa za 24 časa. Snimci tih udesa i… »

Prijavili eksploziv na Putinovoj trasi, "ništa potvrđeno"

Vesti online 18.11.2017
"Telefonski teroristi" dojavili su da je postavljeno 50 bombi u Sankt Peterburgu, delom i na trasi kojom je prolazio Vladimir Putin, saopštio je Kremlj. Portparol Dmitrij Peskov je rekao da nijedna pretnja "nije potvrđena" i nije uticala na Putinov… »

Incidenti na počasnom maršu u Atini

Politika 18.11.2017
ATINA – Hiljade Grka marširalo je danas kroz ulice Atine, kako bi obeležili godišnjicu studentske pobune iz 1973. godine, protiv vojne hunte koja je tada vladala državom. Više od 10.000 demonstranata prošetalo je do ambasade SAD u Atini, koju su… »

Pametni satovi zabranjeni u Nemačkoj

Politika 18.11.2017
BERLIN – Federalna mrežna agencija Nemačke, telekomunikaciono regulatorno telo te zemlje, saopštilo je danas da zabranjuje prodaju smart satova koje roditelji mogu koristiti da proveravju svoju decu, rekavši da satovi krše nemačke zakone o… »

Kina: Radićemo na jačanju veza sa S. Korejom

RTV 18.11.2017
PEKING, SEUL - Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Severne Koreje predstavlja "dragoceno bogatstvo" za narode dve zemlje, saopštila je Kina nakon što se specijalni izaslanik te zemlje Song Tao sreo sa visoko rangiranim zvaničnikom Severne Koreje… »