Vojvodina arhiva vesti 18.11.2017

Sakupljanje staklene ambalaže i u prigradskim naseljima

NoviSad.com 18.11.2017
Novi Sad – Kako je i bilo najavljeno, JKP „Čistoća“ od sledeće nedelje omogući će stanovnicima nekih prigradskih naselja da odlože staklenu ambalažu u njihove kontejnere. Prikupljanje stakla omogućeno je u Budisavi, Čeneju, Rumenki i… »

Komunalna policija: Građanima smetaju bebe, papagaji, psi

Večernje novosti 18.11.2017
Komunalna policija pored ozbiljnih zadataka susreće se i sa neobičnim prijavama građana. Telefonom, redovnom poštom ili mejlom stiže im oko 50 prijava dnevno. KOMUNALNA policija u Novom Sadu od početka godine primila je 15.504 prijave građana i… »

Poražavajući nalazi pregleda dečjih auto sedišta u Novom Sadu

Moj Novi Sad 18.11.2017
U okviru projekta “Kancelarija za dečja auto- sedišta”, koji finansira Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada, Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, održao je na parkingu preko puta… »

Ovako će izgledati kružni tok kod Spensa

NoviSad.com 18.11.2017
Novi Sad - Novi kružni tok mogao bi da bude izgrađen na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice. Idejni projekat je već urađen, a kružni tok bi trebalo da poboljša protok saobraćaja u gradu Na Youtube-u je nedavno objavljen snimak… »

Preminuo gitarista i osnivač benda AC/DC Malkom Jang

Radio 021 18.11.2017
Osnivač i gitarista australijskog hardrok benda AC/DC Malkom Jang preminuo je u danas u 64. godini. Jang je rođen 1953. godine u Glazgovu, a s porodicom je emigrirao u Australiju 1963. godine. Osnovao je AC/DC 1973. godine kada je imao 20 godina, a… »

Na sledećim mestima možete obaviti besplatne preglede danas u Srbiji!

Srbija danas 18.11.2017
Angažovane su internističke grane medicine, hirurgija, radiologija, odeljenja fizikalne medicine, biohemije i stomatologije. U Beogradu, Nišu i Novom Sadu danas se obavljaju besplatni pregledi u vojnomedicinskim centrima. Pregledi su organizovani od 8… »

U Eđšegu otvorena izložba "Fenix iz ulice Antona Čehova"

Moj Novi Sad 18.11.2017
Izložba fotografija „Fenix iz ulice Antona Čehova“, fotoreportera dnevnog lista Mađar so Čile David, prikazana je juče u dvorcu Eđšeg u istoimenoj ulici. Autorka je sa preko pedeset slika i reprodukcija prikazala propast i obnovu zdanja koje je… »

Iz peska izrastao Liman

Dnevnik 18.11.2017
Gradska četvrt u jugoistočnom delu grada, koju danas čine Liman 1, 2, 3, 4 i tzv. Depresija – privremeno radničko naselje, nastala je na mestu gde se Dunav povremeno izlivao i taložio velike naslage peska i mulja, stvarajući bare i sprudove… »

Odbojka (Ž): Spartak maksimalan protiv Srema

Subotica.com 18.11.2017
U meču 6. kola Superlige za žene, Spartak je u Subotici sa 3:0 savladao Srem. U narednom kolu "golubice" gostuju Jedinstvu u Staroj Pazovi. Kolo pre Klek je prilično iznenadio, a dva iznenađenja za manje od 7 dana verovatno bi dosta uzdrmala… »

Kada je Vojvodina bila kao Nebraska

Dnevnik 18.11.2017
Gde su živeli Palćani, a gde su se skrasili Sekelji, šta su iza sebe ostavili Cincari, kako izgleda „slovačka Kanada u Sremu“, ko su Hrvati Torlaci, šta je ostalo iza Francuza i Poljaka na području Vojvodine, gde su i šta je ostalo od… »