Arhiva » Vesti » Kurir 20.11.2017

Čudna dešavanja u Kragujevcu, dolini gladi: Penzioner vodi državnu firmu dok mladi ne mogu da nađu posao

Kurir ponedeljak, 20. novembar 2017.

U Kragujevcu je trenutno oko 30.000 mladih bez posla, a direktor društvenog preduzeća je penzioner.

I dok svake godine na stotine visokoobrazovanih napusti grad, na čelu „Šumadije“ opstaje ako ne najstariji, a ono jedan od najstarijih direktora u Srbiji - Milorad Bajović. Ima 72 godine i tri godine je stariji od Blagoja Spaskovskog, koji je i dalje na čelu RTB „Bor“.

Ugasio firme

Preduzeće „Šumadija“, kojim rukovodi penzioner Bajović, bavi se profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem osoba s invaliditetom, a gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić nekoliko puta je istakao da je dobio podršku Skupštine grada. Pored hvalospeva gradskih funkcionera da je uspeo da stabilizuje stanje u preduzeću, upućeni u dešavanja u gradu na Lepenici ili „dolini gladi“, kako ga još nazivaju, dugovečnost na funkcijama pripisuju i njegovom prijateljstvu s Obrenom Ćetkovićem, donedavno visokom gradskom funkcioneru SPS.

Bajovićevi kritičari naglašavaju da ga ranije rukovođenje DP „Sobovica“ i „Zastava rezervni delovi“ u najmanju ruku ne preporučuje da obavlja ovu funkciju. Oba preduzeća su ugašena, a Kragujevčanima je i dalje u sećanju veliki pomor stoke na farmi „Sobovica“.

Policijska istraga

- On je preduzeće „Šumadija“, koje se bavilo proizvodnjom, preusmerio na usluge i to će vrlo brzo doći na naplatu. Osuđen je zbog diskriminacije radnika. Zbog njegovog arogantnog ponašanja preduzeće pravosnažno mora da plati milionske kazne. Policija trenutno ispituje neke njegove poslove, a mogla bi da se uključi i inspekcija koja se bavi pravima invalida - kaže jedan od bivših radnika „Šumadije“, koji je nekoliko puta dobio direktora na sudu zbog diskriminacije, nezakonitog otkaza i drugih zloupotreba.

Milorad Bajović nam se nije javio i nije odgovorio na poruku u kojoj smo ga, između ostalog, pitali zašto ne uživa u penziji i funkciju ne prepusti nekom mlađem, kolika mu je penzija i da li je tačno da prima 60.000 dinara po ugovoru o delu u „Šumadiji“.

D. Ilić - Foto: PrintScreen

Kurir Autor: Kurir


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Kragujevac Šumadija RTB Bor Bor

©2018 Netmark d.o.o.