Arhiva vesti 22.11.2017

Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Danas 22.11.2017
Ratko Mladić, bivši komandant Vojske Republike Srpske, osuđen je u Haškom tribunalu na doživotnu kaznu zatvora po 10 od 11 tačaka optužnice, između ostalog i za genocid u Srebrenici, kada je jula 1995. ubijeno oko 7.800 bosanskih muslimana i… »

Na skupu podrške Mladiću u Beogradu nekoliko desetina ljudi

Novi magazin 22.11.2017
Nekoliko desetina ljudi okupilo se danas u Beogradu na skupu podrške ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću koga je Haški tribunal osudio na doživotnu kaznu zatvora. Među okupljenima bili su i poslanici pokreta Dveri Boško… »

Ljajić: Očekivana presuda Mladiću

Beta 22.11.2017
Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je danas da presuda Ratku Mladiću ne predstavlja iznenadjenje, imajući u vidu dosadašnju sudsku praksu u Tribunalu, kao i ranije presude Mladićevim podredjenima. Ljajić je u izjavi agenciji Beta podsetio… »

Ne odustaju od svojih zahteva: Poštari u protestnoj šetnji Beogradom

Kurir 22.11.2017
Nekoliko stotina radnika "Pošta Srbije" okupilo se danas u 17 sati kod zgrade Glavne pošte u Takovskoj ulici, odakle su centralnim gradskim ulicama krenuli u protestnu šetnju preko Brankovog mosta do TC "Ušće" i nazad. Protest je protekao mirno, uz… »

Dačić: Srbija neće priznati KiM zbog ulaska u EU

Politika 22.11.2017
BUENOS AIRES – Punopravno članstvo u EU predstavlja apsolutni spoljnopolitičcki prioritet Srbije, ali Srbija neće priznati nezavisnost Kosova zbog ulaska EU, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić u Buenos Airesu. On je naglasio da je za… »

Žrtve djelimično zadovoljne, iz RS podrška Mladiću

Slobodna Evropa 22.11.2017
Žrtve zločina za koje je danas u Haškom tribunalu ratni komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor kažu da žrtve nikada ne mogu biti zadovoljne, ali da se radi o istorijskoj presudi. Zvaničnici, analitičari i… »

Iznenađenje u Zemunelu - bakljada Grobara (video)

Mozzart sport 22.11.2017
Snažna podrška crno-belima pred meč jeseni. Vetar u leđa fudbalerima Partizana stiže sa svih strana. Zovu ovih dana nekadašnji asovi i klupski funkcioneri navijače na meč jeseni, uzdaju se igrači u snažnu podršku sa tribina, a delić atmosfere… »

Plavšić: Skandalizovana sam, nema ovde ni pravde ni istine

B92 22.11.2017
Beograd -- Bivša predsednica RS Biljana Plavšić rekla je da je "skandalizovana" doživotnom presudom koja je izrečena ratnom komandantu Bosanskih Srba Ratku Mladiću. Jedina žena osuđena u Haškom tribunalu za zločine tokom sukoba u Bosni Biljana… »

Kraj: Liga šampiona (video)

Mozzart sport 22.11.2017
Pratite mečeve petog kola u grupama A, B, C i D. Prve dve utakmice petog kola su završene, Čelsi je bio ubedljiv u Azerbejdžanu protiv Karabaga, dok je CSKA u Moskvi ostvario veoma važnu pobedu u duelu sa lisabonskom Benfikom. A sada nas čeka… »

Najnovija vest: Mladić će se žaliti na presudu Haškog tribunala

Telegraf 22.11.2017
Haški tribunal osudio je danas nekadašnjeg glavnog komadanta Vojske Republike Srbije Ratke Mladića na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kao i kršenja zakona i običaja ratovanja. Nekadašnji komandant Vojske… »