Arhiva » Vesti » B92 23.11.2017

Nove subvencije za 13 opština u Vojvodini

Novi Sad -- Pokrajinska vlada je danas uručila nove subvencije vredne osam miliona dinara za 13 lokalnih samouprava u Vojvodini.

B92 četvrtak, 23. novembar 2017.  |  Â Tanjug
B92: Nove subvencije za 13 opština u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić uručio je ugovore predstavnicima 13 gradova i opština koji su ostvarili pravo na sredstva putem konkursa za sufinansiranje projekata lokalnih samouprava za unapređenje izrade i sprovođenje efikasnih regionalnih i lokalnih javnih politika.

Subvencije će dobiti Kanjiža, Temerin, Bač, Srbobran, Žitište, Kovačica, Apatin, Šid, Opovo, Kula, Bela Crkva, Pančevo i Sombor, saopštila je pokrajinska vlada.

"Činjenica je da sve više državnih institucija, a odavno institucije EU zahtevaju da se projekti sa kojima konkurišemo nalaze strategijama održivog razvoja i akcionim planovima. Mi na ovaj način pokušavamo da zajedno sa našim gradovima i opštinama pratimo taj trend, predvidimo sve naše aktivnosti i odgovorimo na sve zahteve koji su pred nas postavljeni", poručio je Bjelić.

Naglasio je da raspisivanje konkursa i jačanje lokalnih samopuprava predstavlja realizaciju osnovnog cilja pokrajinske vlade, a to je ubrzani ekonomski razvoj kroz otvaranje novih radnih mesta.

Kako je naveo, sredstva koja se opredeljuju putem tog konkursa podrazumevaju efikasnije sprovođenje lokalnih i javnih politika, što takođe znači izradu novih strateških palanova kao i reviziju postojećih.

On je kao primer dobre prakse uspešnosti u povlačenju sredstva iz fondova EU i državnih institucija naveo gradove Suboticu, Vršac, Sombor, ali je pojasnio da je kontnuitet u podizanju kapaciteta lokalnih samouprava potrebno nastaviti.

Bjelić je podsetio, da je Sekratarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, ponovio još jedan krug konkursa koji se odnosi na pripremu projektno tehničke dokumentacije za strateške projekte u industrijskim zonama gradova i opština i najavio raspisivanje novih konkursa početkom sledeće godine.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Nove subvencije za 13 opština u Vojvodini

RTS četvrtak, 23. novembar 2017.

Ključne reči

Vojvodina Srbobran Novi Sad Bač

©2018 Netmark d.o.o.