Balkan arhiva vesti 24.11.2017

Patrijarh o presudi Mladiću: Silni svetski moćnici rade đavolska dela

Beta 24.11.2017
Srpski patrijarh Irinej izjavio je da je presuda ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću bila očekivana i da je uveren da je i ta presuda kao i svaka druga protiv Srba tu "jer silni svetski moćnici rade djavolska dela". "Još jedan… »

Napadači sa fantomkama na Partizanskom groblju u Mostaru

Slobodna Evropa 24.11.2017
Grupa za sada nepoznatih huligana, sa kapuljačama i "fantomkama" nasrnula je danas na delegaciju Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostara, koja je na Partizanskom spomen-groblju došla položiti vijence i cvijeće u… »

Hag objavio presudu Mladiću na 2.527 strana

N1 Info 24.11.2017
Haški tribunal objavio je prvostepenu presudu generalu i ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću koja sadrži 2.527 strana. General Mladić osuđen je 22. novembra na doživotni zatvor, nakon što je proglašen je krivim po svim tačkama… »

Kurti u pritvoru, biber-sprej za pristalice

Slobodna Evropa 24.11.2017
Poslanici pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, Aljbuljena Hadziju i Donika Kadaj Bujupi su uhapšeni u Prištini ispred Skupštine Kosova, uoči nastavka sednice Skupštine, jer se nisu odazvali sudskom ročištu u sredu. Određen im je pritvor od 30… »

Plenković o Agrokoru i hibridnom medijskom ratu

RTV 24.11.2017
BRISEL, ZAGREB - Hrvatski predsednik Andrej Plenković izjavio je danas u Briselu da nije detaljno upoznat sa medijskim prepucavanjem u vezi sa izveštajem tajne službe o mogućoj ugroženosti nacionalne bezbednosti zemlje zbog situacije u Agrokoru, ali… »

Strava i užas: Muškarca zatrpao ugalj, satima ne mogu da ga izvuku!

BK TV 24.11.2017
Jedna osoba je lakše povređena, a u toku je izvlačenje druge iz jame na deponiji Rača u blizini Zenice. "Oko 11 sati smo obavešteni da se dogodila nezgoda prilikom iskopavanje uglja. Jedna povređena osoba je nakon lekarskog pregleda puštena kući"… »

Kosovo: Fatmir Limaj oslobođen optužbi za korupciju

Al Jazeera 24.11.2017
Zamjenik premijera Vlade Kosova i predsjednik Inicijative za Kosovo bio je optužen za organizirani kriminal i korupciju. Sudsko vijeće Osnovnog suda u Prištini, sačinjeno od dvoje sudija EULEX-a i jednog kosovskog sudije, oslobodilo je jednoglasno po… »

"Hrvatska nastavlja neprijateljsku politiku prema Srbiji"

Vesti online 24.11.2017
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas kao nastavak neprijateljske politike prema Srbiji odluku Vlade Hrvatske da u parlament uputi konačni predlog Zakona o hrvatskim veteranima u kome se navodi su oni "odbranili Hrvatsku od… »

Ivici Todoriću blokirane sve nekretnine i računi

Novi magazin 24.11.2017
Županijski sud u Zagrebu pozitivno je odgovorio na zahtev Županijskog državnog tužilaštva koje je zatražilo blokadu imovine Ivice Todorića. Bivšem čelniku Agrokora tako su blokirane sve nekretnine. U rešenju Županijskog suda u Zagrebu navodi se… »

Pretresi na području Tuzlanskog kantona: Pronađeno oružje, municija i droga

Blic 24.11.2017
U pretresu na više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeno je oružje, municija i droga, dok će protiv pet osoba biti podnesen izveštaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da su posedovali zakonom zabranjene predmete, saopšteno je danas iz… »